Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Čačić ga je 'izmislio' u završnici sezone, on mu uzvratio sjajnim igrama: „Vjerovali smo mu i sve nam se vratilo“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 09:51

U posljednje tri utakmice, kad su se 'lomila koplja', Špikić je pokazao kako Dinamo u njemu ima veliku snagu koje mnogi nisu bili svjesni.

Nogometaši Dinama trenutno se nalaze su u Zagrebu. Odrađuje se prvi dio pripremnog perioda, nakon čega ih očekuje put u susjedstvo. Plavi će drugi dio priprema odraditi u Sloveniji, a Ante Čačić sigurno ovih dana spava mirnije no ikada. Zasad, nitko nije otišao, a momčad se pojačala dvojcem LjubičićDrmić koji bi Plavima trebali osigurati 'dimenziju' više. Isto tako, pod Čačićevim vodstvom su neki igrači posebno zabljesnuli (najviše Špikić i Baturina) pa bi se tako ovog ljeta trebalo žestoka borba voditi kako bi se osigurale pozicije startera.

Krajem prošle sezone posebno se istaknuo jedan mladić – Dario Špikić. Protiv Osijeka je zabio, protiv Šibenika asistirao, baš kao što je i u pobjedi protiv Hajduka odradio veoma dobar posao. Špikić je do dolaska Čačića lani započeo osam utakmica (uglavnom one u kojima se očekivala pobjeda Dinama), da bi onda u samoj završnici sezone, kad su se 'lomila koplja', Čačić povjerenje dao baš tom brzonogom veznjaku koji mu je uzvratio na najbolji mogući način.

„Na kraju je sve bilo odlično, ali već smo krenuli ispočetka, valja zaboraviti sve što je bilo jer se od prošlosti ne živi, koliko god je na kraju bilo dobro, zanimljivo i napeto, ali i slatko, pogotovu s našim navijačima koji su nas sjajno podržali i na kraju mogu reći da je bilo prekrasno“, rekao je Špikić za Večernji list pa dodao.

„Na početku nisam ni igrao, pa sam onda počeo ulaziti s klupe, a na kraju sam dobio šansu i zahvalan sam treneru Čačiću koji mi je dao priliku, stavio me u početnih 11 i vjerujem da sam tu priliku dobro iskoristio. Što nam je donio trener Čačić? Nekako nam je dao veliku dozu samopouzdanja, donio nam je mirnoću, dobro nas je posložio i sve se to vidjelo i na utakmicama. Vjerovali smo mu i sve nam se vratilo.“

Špikić je dijete Dinama, ali je prije četiri godine kao slobodan igrač otišao u Hajduk. Potom se, preko Gorice, vratio u Dinamo prije godinu dana.

„Bilo je svega, napravio sam neke stvari koje nisam trebao, ali pustimo sad to jer tko zna bih li bio ovdje da nisam išao tim putem na kojem je bilo i teških trenutaka. No, ne volim se vraćati, razmišljam o tome što će biti sutra, o budućnosti, volim gledati samo prema naprijed“, rekao je Špikić.

Cijeli razgovor za Večernji list pročitajte OVDJE


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoDario Špikić

Ostale Vijesti