Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Čabraja:"Meni su moji igrači najbolji u ligi, a Živkoviću bi bilo bolje da je ostao s nama!"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 23.01.24. | 19:23

Trener Silvijo Čabraja slavodobitno je prošao kroz Maksimir, zaslužio je čestitke za igru i veliku pobjedu svoje momčadi

Silvijo Čabraja kao da je ushit čuvao u sebi, nije želio do kraja raaspiriti euforiju i sreću. Ali, ima razloga slaviti, na Kajzerici radi čuda, stalno izmišlja neke nove, mlade igrače, koji odmah pokazuju kako se igra moderan nogomet.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Otvorilo nam se, u sedmoj minuti vodili smo 2-0 i napokon smo sačuvali prednost do kraja. Iskoristili smo propuste Dinama, naši hitri i brzi igrači radili su im probleme. Imali su i oni prilike, ali imali smo i mi i na kraju mogu čestitati svojim igračima i klubu", kazao je u uvodu Čabraja.

"Nije me Dinamo neugodno iznenadio, nego smo mi iznenadili Dinamo. Najveća pobjeda? Ne Istra je bila 4-0! Dobili smo i Hajduk u Splitu 4-2, ali je, velika je pobjeda, pobijediti Dinamo u Maksimiru je velika stvar. Bitna je ova utakmica kao u Gorici, ali naravno da je veselje veće kad pobijediš Dinamo. Doveli su četiri pojačanja, mi smo izgubili neke igrače i ovo je velika pobjeda."

Što je bio ključ pobjede?

"Najveći smo problem radili njima u našem izlazu, kad smo osvojili loptu, kad su krila, Krivak, Čop krenuli, ostavili su nam previše prostora. Rekao sam da smo sigurno brži od Dinama i da će nas teško zaustaviti, ako budemo pravi."

Živković se nije proslavio u debiju za Dinamo u HNL-u?

"Živković? Bilo bi bolje da je ostao u Lokomotivi! Dinamo prvak? Ovo je prva utakmica, prošle su pripreme, neki su otišli, četiri nova igrača, sve to treba ukomponirati i u prvom kolu uvijek ima iznenađenja. Iako smo mi zaslužili pobjedu i bili smo bolji u 90 minuta."

Lokomotiva kroji vrh, oduzima bodove svima, Hajduku, Rijeci, sad i Dinamu?

"Svake godine oduzimamo bodove favoritima. Pa i Gorica je oduzela bodove, Istra isto. Puno smo puta od Dinama izgubili u zadnjim minutama, ali sad se i nama osmjehnula sreća. Trebamo samo dalje vjerovati što radimo."

Bi li mijenjao Goričana za Hoxhu?

"Neću o tome... Otišao je Hoxha iz Lokomotive kad sam ga ja trenirao, on je dobar igrač, ali za mene su ovo najbolji igrači. Ja imam najbolje igrače u Hrvatskoj."

Duje Čop zabio je hat-trick?

"Izišao je iz profesionalnog režima, trenirao je individualno i nije se u tim godinama lako vratiti. Trebalo mu je dosta vremena da se vrati, ali on je ozbiljan nogometaš. Znao sam da ako ga uspijemo vratiti u pravi ritam, da ćemo dobiti puno. Jako se teško vratiti u tim godinama, a on je to uspio, bit će značajan igrač, koji će savjetovati i ove mlade igrače."

Tko je favorit za naslov prvaka?

"Lokomotiva!"



Tagovi

NK LokomotivaGNK DinamoHNL

Ostale Vijesti