Ivan Ivanovic/PIXSELL
Ivan Ivanovic/PIXSELL

Čabraja 'pomeo' konkurenciju europskih velikana: Najbolji je trener za razvoj mladih igrača u Europi!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.11.23. | 14:57

Istraživanje je pokazalo da je trener Lokomotive europski broj jedan

Poznata nogometna stranica za transfere, Transferroom objavila je listu top 10 trenera u Europi za razvoj mladih igrača, a na vrhu je - Silvijo Čabraja!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, trener Lokomotive čak 95 posto svojih igrača uzima iz vlastitog kadra i to je nešto što se ponavlja otkad je došao na klupu. Tako je najduovječniji trener HNL-a dobio i lijepo priznanje za rad koji ulaže u klub. Iza sebe je ostavio trenere daleko većih klubova i s daleko većim budžetima. Tako su iza njega ostali treneri RB Salzburga, Nordsjællanda i mnogih drugih.

Parametri po kojima su u Transferoomu računali ove rezultate su prosječna dob trenerovih početnih 11, postotak minuta koji daje igračima mlađim od 24 godine te broju seniorskih debija koji omoguće. A ako netko to sve radi, onda je to trener Lokosa. Prosječna dob njihove momčadi je 22.9 godina, a neki od najmlađih su i glavna imena momčadi. Pod tom granicom do 24 godine su i dalje i Indrit Tuci, Viktor Kanižaj, mlada nada Fabijan Krivak, Marin Šotiček, Art Smakaj, Moreno Živković, Nikola Čavlina i drugi...

Jasno, pohvalila se i Lokomotiva ovim podatkom na svojim službenim stranicama.

Trenutno osmoplasiranoj momčadi prvenstva na put je minulog vikenda stao Slaven Belupo i to u Kranjčevićevoj kada ih je porazio rezultatom 3-1. No, priliku za povratak na pobjedničke staze Lokomotiva će tražiti već sutra u Vukovaru kada se u Kupu susretne s tamošnjim istoimenim prvoligašem od 13.30, a onda ih samo četiri dana kasnije čeka gradski derbi s Rudešom u "gostima".




Tagovi

Silvijo ČabrajaLokomotiva ZagrebLokomotiva junioriNK Lokomotiva

Ostale Vijesti