Marko Lukunic / Pixsell
Marko Lukunic / Pixsell

Čabraja: “Mogli smo ih unakaziti, nisu nam stvorili neku posebnu priliku, zasluženo smo pobijedili”

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 28.04.24. | 21:35

Trener Lokomotive bio je, kao i inače, detaljan u analizi utakmice.

U posljednjem susretu 32. kola HNL-a nogometaši Lokomotive su kao domaćini u Kranjčevićevoj ulici svladali Rijeku 3-1 (2-0) te će iduće kolo na vrhu ljestvice, po prvi puta u sezoni, dočekati Dinamo.

Lokomotiva je dva pogotka postigla krajem prvog dijela, strijelci su bili Robert Mudražija u 37. i Marin Šotiček u 43. minuti. Na samom kraju, u 96. minuti, Šotiček se drugi put na ogledu upisao u strijelce. Jedini gol za Rijeku je dao Jorge Obregon u 67. minuti.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Silvijo Čabraja je odmah poslije utakmice, u razgovoru za Max Sport, poručio je sljedeće:

"Sretni smo, zadovoljni, čitavu sezonu nismo uspjeli dobiti Rijeku, sad jesmo. Imali su posjed, ali mogli smo ih čak i unakaziti, nisu nam uspjeli stvoriti neke neke posebne prilike. Mislim da smo zasluženo pobijedili."

"Igrali smo s igračima kojima nisu to primarne pozicije, ali uspjeli smo. Svaki klub ima između 25-30 profesionalnih igrača koji sudjeluju. Izgleda da kod nas svi odgovaraju dobro i danas mogu biti presretan s njima."

Leovac?

"Nadam se da će se oporaviti do subote do te jako bitne utakmice u Osijeku. Sami smo kovači svoje sreće, Opus arena je prekrasna, teren izvrstan, atmosfera isto, mislim da ćemo ići tamo uživati u nogometu."

Na konferenciji za medije bio je malo opširniji...

"Naravno da sam zadovoljan. Rijeka je imala više posjeda, ali ne sjećam se neke velike prilike Rijeke. Mogli smo ih unakaziti kako su oni nas na Rujevici. Mala žal ostaje za propuštenim prilikama, ali dobro, nećemo se žaliti."

Je li Lokomotiva ovom pobjedom skrojila prvenstvo?

"Nismo skrojili prvenstvo! Krivo! Mi gledamo sebe, želimo Europu i sami smo kovači svoje sreće. Rijeku ove sezone nismo dobili, naravno da to svima znači. Znate, ima još četiri kola do kraja, svašta se još može dogoditi."

Vladan Bubanja je igrao stopera, Lirim Kastrati napadača... Koja je bila ideja iza toga?

"Vladan je u Lokomotivu došao kao stoper pa smo ga spletom okolnosti pretvorili u veznjaka. Mi znamo što s njim dobivamo. Kastrati je morao ići u špicu jer je najiskusniji od naših krila. Svaka mu čast, dao je sve od sebe, čestitam mu."

Može li Lokomotiva sljedeće sezone biti kao Rijeka ove?

"Smatrate li vi da će to složiti? Menadžment kluba će to odlučiti. Mi živimo od prodaje. Svi znaju kako radimo i kakva je naša stvarnost. Volio bih da su tu Kačavenda, Stojković, Dabro… Ali, ako bi oni ostali, što sa Šotičekom, Fetaijem, Krivakom? Naravno da bih volio da svi ostanu na okupu, ali to je teško."

Jedan od predstavnika medija, citirajući Germanijak, izvukao je izjavu Silvija Čabraje o fair-playu nakon Kupa pa ga zamolio da se referira na to u kontekstu ove utakmice?

"Ići vraćati se u prošlost nema smisla. Bilo, prošlo, završeno. Ja ću vas pitati – Radeljić? Gledajte, danima možete komentirati. Neki dan sam rekao da ne želim komentirati suđenje. Fair play ili ne, svako odlučuje o svojim postupcima. Tko zna, da igram utakmicu, možda ju ni ja ne bih ‘puknuo’ van."

Na tribinama je bio Samir Handanovič, navodno je došao gledati Čavlinu...

"Gledajte, bumo vidjeli. Nije lako ni prodati igrača. Moraju se zadovoljiti apetiti kluba. Mi imamo igrače koji su oslonci kluba, Marić, Leovac, Čop… Volio bih da ostanu, oni su velika stavka ovog kluba koji ‘vode’ naše mladiće. Vi niste čuli, ali Leovac je Fetaija vodio cijelu utakmicu."

Lokomotiva ove sezone ima puno remija, žalite li zbog toga?

“Što mislite, žalim li? Naravno! I zbog remija i zbog poraza. Dinamo, onda Osijek na Opus Areni… Gledajte, to je nogomet.”(E.G./I.A.S.)



Tagovi

Silvijo ČabrajaLokomotiva ZagrebHrvatska nogometna ligaHNLHNK Rijeka

Ostale Vijesti