Foto: NK Rijeka
Foto: NK Rijeka

Bušnja sporazumno raskinuo s Rijekom, poznato gdje nastavlja karijeru

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.09.23. | 17:34

Odlazi u klub u kojem, vjerovali ili ne, svojevremeno nisu prepoznali potencijal Hviče Kvarachelije!

Na službenim stranicama Rijeke ovog je petka osvanula vijest kako Denis Bušnja više nije član prvoligaša s Kvarnera. Od početka sezone Bušnja nije bio član prve momčadi pa je tako ovakav ishod bio očekivan. Iako je u nekoliko utakmica pokazao svoji potencijal, Bušnja u Rijeci nikada nije izborio status člana udarnih 11. Odigrao je ukupno 63 utakmice u bijelom dresu, postigao je 10 pogodaka, a svakako je najupečatljiviji bio onaj protiv Hiberniana prije dvije godine kad je na Rujevici 'rolao' gostujućeg vratara i potvrdio visoko slavlje Rijeke (4-1).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Drugi dio prošle sezone proveo je u slovenskom Bravu na posudbi, dok je po isteku iste bio član nepopularnog TNT (trenira – ne igra – trenira) društva na Rujevici. Bušnja je ugovor s Rijekom raskinuo tek nakon što je pronašao novi angažman, a on će sada svoju karijeru nastaviti u Dinamu. Doduše, ne onom hrvatskom, već gruzijskom…

S Dinamo Tbilisijem potpisao je višegodišnji ugovor, s tim da ga klub još uvijek nije predstavio na svojim mrežnim stranicama.

Inače, Dinamo Tbilisi u ovom je trenutku druga momčad Erovnuli Lige, a vodeći Dinamo Batumi, koji ima i utakmicu manje, im bježi pet bodova. Bušnja je danas postao drugi Hrvat u povijesti Dinamo Tbilisija, a prije njega je boje spomenutog kluba brani Matija Špičić.

Zanimljivo, Dinamo Tbilisi je matični klub najpoznatijeg gruzijskog nogometaša današnjice, Hviče Kvarachelije, ali kad je Hviča imao samo 17 godina iz kluba su ga prodali u Rustavi za svega 180 tisuća eura. Današnja zvijezda Napolija je potom igrala još za Lokomotiv Moskvu, Rubin Kazanj i Dinamo Batumi iz kojeg je prije godinu dana prešao u aktualnog prvaka Italije za 13.3 milijuna eura.

Bušnja će priliku za debi u novom klubu imati već za osam dana kad njegova momčad na domaćem terenu dočekuje Torpedo Kutaisi.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Denis BušnjaHNK RijekaRijekaGruzija

Ostale Vijesti