Burić o financijskoj injekciji hrvatskim klubovima zbog Dinama: Takve vijesti nas vesele

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 30.08.19. | 14:03

Najavio je subotnji derbi.

 

Nogometaši Hajduka i Dinama od 18:30 sati u subotu će odigrati prvi ovosezonski derbi. Aktualni prvak  će nakon plasmana u grupnu fazu Lige prvaka imati neugodno gostovanje na Poljudu u najvećem hrvatskom nogometnom derbiju.

ODIGRAJ Hajduk – Dinamo

Drugoplasirani Splićani vrebaju priliku da preskoče Modre na vrhu ljestvice. 'Dalmatinski ponos' ima bod manje i utakmicu više od 'Purgera', a pobjeda na ovom susretu bio bi im veliki vjetar u leđa u nastavku sezone. Kako bodovno, tako i na psihološkoj razini.

Međutim izabranici Nenada Bjelice, iako su sporije ušli u sezonu, s neuvjerljivijim igrama nego lani u Europi, uspjeli su doći do željenog rezultata za ovaj dio sezone – skupine Lige prvaka. Uoči reprezentativne stanke, stoga će nastojati zaokružiti dobar rani period sezone i odvajanje na četiri boda razlike od Hajduka s utakmicom manje (odgođeni dvoboj protiv Rijeke).

Specijalna ponuda Germania Sport kladionice za utakmicu Hajduk - Dinamo

Tim povodom, pressicu pred derbi održao je trener 'Bilih', Damir Burić.

„Mentalitet može odlučiti u derbiju i donijeti pobjedu. Kvaliteta koju naš protivnik posjeduje je velika i poznata, ali ja se uzdam u naše kvalitete“, bile su prve riječi Šolte koji neće moći računati na usluge prvog vratara Posaveca, Ismajilija, Jurića i Eduoka: „Strefilo nas je s izostancima svih tih igrača, koji su nam ključni. Ne igramo u Ligi prvaka, ali i igramo protiv momčadi koja je u Ligi prvaka i s njom ćemo vidjeti gdje smo. Protiv Dinama ćemo možda dati priliku nekim momcima koji do sada nisu igrali. Nema većeg gušta nego igrati protiv Dinama koji je u Ligi prvaka. Vidjet ćemo koje su naše granice i mogućnosti“.

Burić nije htio otkriti tko će stati na gol od prve minute, nagađa se i najviše šanse ima mladi Marin ljubić, nakon kikseva Duke. Nije komentirao kakvu postavu očekuje od prve minute na suprotnoj strani kolege mu Bjelice. Komentirao je crveni karton Marina Jakoliša otprije dva kola, a on se vraća u kadar za ovaj susret.

„Žao mi je momka jer on je igrač koji igra sa srcem i koji se cijeli unosi u meč. Tako je bilo i prilikom njegovog isključenja u Koprivnici. Mislim da je to bilo nepravedno prema momku i da je to isključenje bilo prestrogo. Za svaku utakmicu imamo plan. Znamo što nas čeka, najvažnije je da osmislimo našu igru“, rekao je trener sutrašnjeg domaćina, koji se ne želi osvrtati na prošlost i derbije u nedavnoj prošlosti koje su Bijeli nerijetko gubili u posljednjim minutama.

„Ne znam što je bilo prije, znam što je sada. Mi smo stabilni, iako znam da smo mladi. U trenucima koji nisu dobri, te igrače treba podržati. Vidim nevjerojatno puno zalaganja, volje, želje i energije. Sada to treba pretočiti na utakmicu. Sviđaju mi se reakcije poslije utakmice, komentari unutar momčadi. Sviđa mi se što igrače ništa ne ponese niti ih demoralizira. Vidim da je momčad stabilna i da igrači reagiraju na pravi način“.

Kratko je prkomentirao odlazak Adama Gyurcsa za kojega je rekao da ima kvalitete koje će pokazati u nekoj drugoj momčadi, ali njemu treba drugačiji profil nogometaša. Caktaš je jedan od istaknutih, a posebno je naglašen od strane trenera Osijeka, Marina Skendera, koji je rekao da ako se zaustavi on, napravljeno je pola posla.

„Činjenica je da je Mijo naš najistaknutiji igrač, ali i da on puno profitira od rada i igre njegovih suigrača tako da sjajno koristi prostor. Što se tiče toga da se sve riješi zaustavljanjem Caktaša, stvar je u tome da radimo individualne greške, ali činimo sve da ih korigiramo. Protiv Osijeka smo u dosta situacija išli glavom kroz zid. Moramo imati disciplinu u organizaciji. Moramo istrpiti mlade igrače, osigurati prostor prema nazad, a kada se prostor prema naprijed otvori, to moramo iskoristiti. Brzo ćemo to korigirati jer u utakmicama prije je to bilo dobro. Bilo je individualnih grešaka, ali to je iza nas“, objasnio je Burić i dodao s očekivanjima za subotu:

„Očekujem da će Dinamo igrati na pobjedu. Da će biti puno dinamike, agresije, duela i taktičkog nadmudrivanja. Idemo na pobjedu. Nemoguće je ne ići na pobjedu. Uvijek idete na pobjedu, mi ćemo i protiv Dinama ići na tri boda. Nema promjena što se toga tiče“.

Potom je čestitao Zagrepčanima na plasmanu u Ligu prvaka.

„Mislim da su Nenad i njegovi suigrači napravili veliku stvar ulaskom u Ligu prvaka i ja im na tome čestitam", dodao je Burić usput prokomentiravši i financijsku injekciju od tri i pol milijuna kuna iz UEFA-inog fonda za omladinsku školu, koju će dobiti svi hrvatski prvoligaši zbog ulaska Modrih u Ligu prvaka:

"Takve vijesti nas vesele", zaključio je Burić.

(foto: Pixsell)


Tagovi

Damir Burić

Ostale Vijesti