Sanjin Strukić/PIXSELL
Sanjin Strukić/PIXSELL

Burić u austrijskog fenjeraša doveo bivšeg mladog reprezentativca

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 02.02.21. | 11:03

Igrao je za sve mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a sad će pokušati pomoći bivšem Hajdukovom šefu u borbi za ostanak u austrijskoj eliti.

Fenjeraš austrijskog prvenstva Admira Wacker primila je 39 komada ove sezone u prvoj ligi i trenutačno je posljednja u ligi s gol-razlikom -25 i dva boda manje od predzanjeg Altacha, a trener Damir Burić pokušat će zakrpati rupu u obrani bivšim hrvatskim reprezentativcem u mlađim uzrastima.

Nekadašnji stoper Rijeke Niko Datković stigao je iz mađarske Kisvarde za nepoznat iznos i potpisao višegodišnji ugovor.

Datković je prošao sve mlađe uzraaste hrvatske reprezentacije, igrao je za selekcije U-17, U-18, U-19, U-20 i konačno za U-21 za koju je nastupio 11 puta. U klupskoj karijeri skupio je jedinstveno iskustvo, odigrao je naime 38 utakmica u hrvatskom nogometu, 32 u Poljskoj, 27 u Švicarskoj, 9 u Rumunjskoj, 7 u Mađarskoj te još 41 utakmicu u Serie B za Speziju.

„Trebala nam je stabilnost i iskustvo u obrani, a Niko će donijeti baš to. Prednost mu je bila što dobro poznaje našeg trenera Damira Burića,“ rekli su ljudi iz kluba.

Bivši Hajdukov šef također je jako zadovoljan novom akvizicijom.

Drago mi je što smo uspjeli uvjeriti Niku u ovaj projekt. On je upravo profil igrača kojeg smo tražili, ima veliko reprezentativno iskustvo u mlađim kategorijama i uvjereni smo kako nam može pomoći odmah,“ poentirao je Burić.



Tagovi

Damir BurićNiko DatkovićAdmira WackerZimski prijelazni rokprijelazni rok

Ostale Vijesti