Burić: Slovan nije bolja nego sretnija momčad od nas

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 28.08.15. | 08:33

Nogometaši Hajduka nisu uspjeli izboriti plasman u skupine Europske lige. Nakon poraza od češkog Slovana u Liberecu s minimalnih 1:0, splitska je momčad s istim rezultatom poražena i u uzvratu na prepunom Poljudu.

Bilo je mnogo razočaranja sinoć u Splitu. Pripremala se prava fešta, na i oko stadiona te po cijelom gradu, a preostalo je samo da svoje odrade igrači na terenu, no Hajdukova mladost je u najvažnijoj utakmici sezone pokazala mnogo slabosti, a razočaranje nije skrivao niti trener 'Bilih', Damir Burić.

Mislim da smo dobro krenuli u utakmicu, ali nije bilo dobro da nam je protivnik iz svoje prve šanse odmah dao gol. Odmah smo psihološki potonuli, ali kad pogledam svih 90 minuta ne mogu momcima ništa zamjeriti, dali su sve od sebe i zadnji atom snage. Ako sam nešto vidio onda su to igrači iz Libereca koji su imali grčeve i valjali su se po terenu i krali vrijeme“, rekao je Burić, prenosi Slobodna Dalmacija, dodajući kako su najveću šansu propustili još u prvom susretu.

Blijedi Hajduk razočarao u utakmici sezone i porazom se oprostio od Europe

Žalim još od prve utakmice za šansama koje smo tamo imali, nismo imali šansi, a svi mi kažu da je ovdje bio penal za nas. Slovan je jako iskusna i čvrsta momčad, ali nije bolja, nego je sretnija momčad od nas! Što sam mogao vidjeti ove večeri? Mogao sam od njih naučiti kako golman zadržava vrijeme, kako otežu s izvođenjem auta i ta lekcija neće ostati u ugodnom sjećanju. Slovan, što je napravio?! Napravio je kod akcije za 1:0, samo to. Ali, dovoljno da nas totalno izbace iz ritma! Kad primiš gol u 23.minuti i znaš da su to dva gola razlike, onda možeš misliti što je u glavama igrača, što se događa“.

Pojasnio je Burić i zašto je mijenjao Balića zbog čega je njegov otac ljutito bacio mobitel s tribina prema klupi te preuzima li odgovornost što Hajduk nije ušao u Europsku ligu.

Je li za vas možda neuspjeh što smo došli sve do ovdje, da ja vama uzvratim protupitanjem... A promjena Balića je bila isključivo taktičke naravi, nema veze s Andrijom kao Andrijom, trebali smo Caktaša i Jeffersona na dvije šestice, Vlašića prebaciti u napad, Malokua stavit na stranu. Nema veze s Balićem, nego jednostavno taktička izmjena“.

Burić je pojasnio i kako se nije zadovoljan što nisu više pritiskali na gol te kako se njegovi igrači nisu prepali atmosfere i sjajnog ambijenta na prepunom Poljudu.

Možda je bila prevelika želja u svemu tome, ali mi smo se dobro nosili, moral je bio na nivou, nikad se nismo predali, tražili smo stalno svoje šanse. Što ću sad ja momcima reći da nisu dobro napravili, što? Da nisu dali gol? Pa kako to mislite da nismo zapucali na gol?! Pogodili smo gredu, a koliko su oni puta zapucali“.

Mnogo više razloga za zadovoljstvo sinoć su imali gosti.

Moram priznati da smo igrali u najburnijoj atmosferi ikad u našoj karijeri, takvo što nikad nismo doživjeli. Divim se svim mojim momcima da su se u ovoj atmosferi uspjeli koncentrirati na igru. Hajduk je uspio izbaciti klub koji je izbacio našu Mladu Boleslav, znači da nisu loši... Mi smo odmah htjeli preuzeti igru u svoje ruke i tako odagnati Hajduk što dalje od našeg gola. Oduzeli smo im vjetar iz jedara. U drugom dijelu ostalo je pitanje samo hoćemo li izdržati do kraja tu atmosferu i sačuvati povoljan rezultat. Uspjeli smo. Taktički smo pobijedili“, istaknuo je trener Slovana Jindrich Trpišovsky.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Damir BurićHajdukSlovanSlovan LiberecJindrich TrpišovskyEuropska liga

Ostale Vijesti