MASSIMO PINCA/Action Images
MASSIMO PINCA/Action Images

Buffon: Juventus je s Ronaldom izgubio DNK, jednog dana bih volio zaigrati u Meksiku ili SAD-u

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.12.21. | 09:09

Gigi ne planira tako brzo objesiti kopačke o klin, rekao je tko su po njemu najbolji golmani na svijetu, a za kraj dao svoj osvrt na Ronaldovo vrijeme u Torinu.

Neki će reći da je najbolji, neki da je jedan od, ali svi će se složiti da je Gianluigi Buffon jedan od najboljih vratara svih vremena. 43-godišnjak iz Carrare se ovog ljeta iz svojeg Juventusa vratio u svoju Parmu. Iako je Buffon istinska legenda u svijetu nogometa, njegov dolazak nisu podržali baš svi tifosi Parme koji i dalje smatraju da je njegov odlazak 2001. godine u redove Stare dame za 52.88 milijuna eura 'izdaja'. Uzmemo li u obzir inflaciju, baš kao i činjenicu da se tih godina nisu viđale tako velike odštete, može se zaključiti da Parma u tom poslu nikako nije bila na 'gubitničkoj strani' te da je Buffon i dalje jedan od najskupljih vratara u povijesti nogometne igre.

U svojem matičnom klubu, gdje svlačionicu dijeli sa Stankom Jurićem, Buffon je kapetan i vođa momčadi. Ove godine je u Serie B skupio 18 nastupa uz 20 primljenih pogodaka, a svaku treću utakmicu svoju je mrežu sačuvao od brojnih napada suparničkih igrača. Parma je podbacila, puno su ovog ljeta ulagali, ali rezultati ih ne prate te ne bi bilo nikakvo iznenađenje da na kraju ne uspiju osigurati plasman u Sere A. Naravno, meta kritika su oni najveći, najbolji i najpoznatiji, a jedan od njih je svakako i Buffon.

No, susretao s Gigi s puno većim problemima od tih. On je lider, legenda, čovjek koji u Italiji ima status božanstva. Ima 43 godine, 'zreo je za penziju', ali on o mirovini ne razmišlja. Štoviše, iako je njegova profesionalna karijera započela kad dobar dio njegovih današnjih suigrača nije ni bio rođen, Gigi razmišlja što dalje…

„U budućnosti mi se sviđa mogućnost da se okušam u Meksiku, dok je druga opcija SAD“, rekao je Gigi za TUDN.

Od svojih neostvarenih želja ističe naslov Lige prvaka. U tri navrata bio je blizu, ali na kraju se ipak nije ostvarilo…

„Vjerujem da nisam imao tako visoke ciljeve da bih bio manje kompetitivan i nikad ne bih ostvario sve ono što jesam, pa tako vjerujem da su me visoki ciljevi dodatno motivirali i pomagali mi“, dodao je Gigi. Naravno, on ulazi u sferu legendi Juventusa pa tako svaki razgovor kojeg vodi mora u sebi imati barem dio Juventusa, ali je prije toga istaknuo tko su po njemu danas najbolji golmani na svijetu.

„Stavio bih ter Stegena, Oblaka, Navasa, Neuera, Courtoisa i Donnarummu na isti nivo, ali mislim da Gigio ima potencijal da postane najbolji ikada.“

„Dvije godine sam živio s Ronaldom u klubu i imali smo dobar odnos. Ipak, mislim da je njegovim dovođenjem Juventus izgubio svoj DNK koji ga je odveo do finala Lige prvaka 2017. godine“, zaključio je legendarni Gigi.


Tagovi

Gianluigi BuffonJuventusmeksička nogometna ligaMeksikoSADMLS

Ostale Vijesti