Screenshot Arenasport
Screenshot Arenasport

Budimir: “Stavio bih i tri maske samo da mogu igrati, uživao sam u sekundama dok je lopta letjela jer sam znao da će ući”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.03.24. | 08:00

Gol Alavesu je hrvatskom reprezentativcu bio četvrti pogodak u zadnje četiri utakmice, a 14. ove sezone u Primeri

Hrvatski napadač Ante Budimir, koji je u ponedjeljak navečer zabio gol za pobjedu Osasune od 1-0 protiv Alavesa u posljednjoj utakmici 27. kola španjolskog nogometnog prvenstva, rekao je kako je uživao unatoč nošenju zaštitne maske zbog slomljenog sinusa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Nisam se nećkao oko maske jer je to bio jedini način da budem na terenu. Bilo mi je svejedno hoće li smetati", izjavio je 32-godišnji hrvatski reprezentativac nakon utakmice u Pamploni.

Budimir, 190 centimetara visoki centarfor, prije tjedan dana je tijekom utakmice na Kanarskim otocima pao uslijed duela s protivničkim igračem pa licem udario o tlo. Pregledom je ustanovljen lom maksilarnog sinusa, šupljine u kosti lica, no Budimir je pomoću maske odradio dva treninga i nastupio odmah u idućoj utakmici s Alavesom.

"Bio mi je ovo poseban tjedan. Htio bih zahvaliti svima koji su se bili pobrinuli za mene nakon onoga što mi se dogodilo u utakmici s Las Palmasom", rekao je Budimir koji je tada bio izgubio svijest i bio prevezen u lokalnu bolnicu gdje su liječnici izvijestili da mu je sve u redu s glavom.

Budimir, najbolji strijelac Osasune, istrčao je u ponedjeljak od prve minute pred domaćom publikom protiv Alavesa.

"Stavio bih večeras i tri maske samo da mogu igrati jer je privilegij biti na terenu", istaknuo je.

"Znali smo da će biti utakmica biti jako teška. Oni ne primaju puno golova i dobro se brane", dodao je Budimir.

Screenshot ArenasportScreenshot Arenasport

On je u 76. minuti primio loptu izvan kaznenog prostora, s desne strane, pa odapeo udarac svojom snažnijom lijevom nogom sa 18 metara. Lopta je dugo letjela te pogodila suprotni gornji kut gostujućeg vratara.

"Uživao sam u sekundama dok je lopta letjela jer sam znao da će ući", zaključio je Budimir, čiji pogodak, ako ga niste dosad vidjeli, pogledajte OVDJE (Arenasport).

To mu je bio četvrti pogodak u zadnje četiri utakmice, 14. ove sezone u Primeri. Njime je pogurao Osasunu na deseto mjesto prvenstvene ljestvice dovevši ju u situaciju da se bori za mjesto koje vodi u europska natjecanja iduće sezone.


(Hina) 


Tagovi

Ante BudimirOsasunaAlavesPrimeraLa Liga

Ostale Vijesti