REUTERS
REUTERS

Budimir donio pobjedu Osasuni protiv Villarreala koji je odmarao više od pola momčadi za Dinamo

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.04.21. | 15:47

Emery je izmijenio osam igrača za ovaj susret u odnosu na prošli četvrtak

Nakon pobjede protiv Dinama u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige Villarreal ugostio je Osasunu u 30. kolu La Lige koja je slavila s 2:1. U odnosu na utakmicu s Dinamom strateg Žute podmornice Unai Emery odlučio je izmijeniti više od pola momčadi. Tako su iz utakmice s Dinamom od prve minute bili samo Albiol, Foyth i Parejo.

Emery je odlučio odmarati Chukwuezea, Baccu, Gerarda Morena, Triguerosa, Capouea, Alfonsa Pedrazu, Torresa, a na klupi je ostao i vratar Rulli koji je u Zagrebu bio samo zamjena Asenju.

Asenjo se vratio između vratnica, a zaigrali su kapetan Mario Gaspar, Mori, Costa, Gomez, Pena, Pino i Paco Alcacer od prve minute. I s ovom ekipom Villarreal je bio opasna momčad po goste.

U 17. minuti Gomez je primio loptu u šesnaestercu i šutirao po sredini gola, a njegov udarac odbio je vratar gostiju Herrera. Na loptu je krenuo Costa i pao nakon duela u šesnaestercu, a sudac je nakon provjere s VAR-om odlučio da nema penala. Zaprijetio je Villarreal i u 22. minuti iz slobodnog udarca kada je pucao Parejo, a njegov udarac obranio je Sergio Herrera.

Vrijedi istaknuti i priliku hrvatskog reprezentativca Ante Budimira za Osasunu u 24. minuti, ali njegov pokušaj završio je pored gola. Do kraja prvog dijela nije bilo ozbiljnijih prilika pa se na odmor otišlo bez golova. Početkom drugog dijela Emery se odlučio u igru poslati Morena i Alfonsa Pedrazu, a na klupu su sjeli Pena i Costa, a 12 minuta kasnije u igru je poslao i Chzkwuezea umjesto Pina.

Izmjene nisu donijele Emeryju željeni rezultat s obzirom na to da je Osasuna povela u 64. minuti. Goste je u vodstvo doveo Moncayola volejom s ruba šesnaesterca ostavivši Asenja bespomoćnog među vratnicama.

Villarreal se vratio u igru šest minuta nakon autogolom Davida Garcie. Stoper Osasune pokušao je presjeći dodavanje u svom šesnaestercu i poslao loptu u svoju mrežu.

Međutim, brzo je opet uslijedila promjena rezultata. Igrala se 74. minuta kada je Budimir bio najviši u skoku na ubačaj Rubena Garcije iz kornera i pogodio uz desnu vratnicu za novo vodstvo Osasune. Samo dvije minute nakon što je zabio gol hrvatski napadač izašao je iz igre, a zamijenio ga je Jonathan Calleri.


Mogao je Villarreal ponovno do izjednačenja u 85. minuti kada je Moreno bio najviši u skoku na 11 metara, ali je prebacio vrata gostiju. U sudačkoj nadoknadi Gomez je raspalio prema golu Osasune, a njegov udarac odbio je vratar Herrera u korner i to je bilo sve od prilika za doći do bodova.

Žutu podmornicu čeka uzvrat s Dinamom ovog četvrtka kada će se saznati konačno tko ide u polufinale Europske lige.



Tagovi

VillarrealUnai EmeryAnte Budimir

Ostale Vijesti