Action Images / Lee Smith
Action Images / Lee Smith

Budan: “Rijeka ima igru, Dinamo si nije trebao stvarati pritisak, a kad Livaja ne radi razliku, Hajduk nije nešto posebno”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.05.23. | 11:37

Uvijek zanimljiv, izravan, bez dlake na jeziku

Bivši nogometaš Rijeke i hrvatski reprezentativac Igor Budan, koji trenutno radi kao nogometni agent, odnosno posrednik u transferima bio je gost ovog ponedjeljka u emisiji Radio Rijeke ‘Pod stijenama Kantride’.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Osvrnuo se na sezonu svojeg matičnog kluba Rijeke koja se vinula u borbu za Europu nakon slabog početka sezone.

“Veliki mi je gušt doći na Rujevicu. Ona me veže uz djetinjstvo i prve početke. Uvijek mi je drago doći i pogledati Rijeku koja je drugi dio prvenstva odradila jako dobro. Uvijek mi je drago vidjeti prijatelje i osjetiti atmosferu”, rekao je Budan koji je posebno komentirao loš početak Fiumana ove sezone.

“Nevjerojatno je zanimljivo da, koliko god imao iskustva, to se uvijek može dogoditi. Ili na najvišim nivoima, ili na nivoima Rijeke, ili nekim drugima. Koje god uspjehe imao, može ti se dogoditi takva situacija. No, to je sport i nogomet. Ono što je još ljepše u toj priči, kako se sve preokrenulo u toj situaciji. Trebam čestitati i predsjedniku koji je donio prave odluke i doveo prave ljude i igrače koji su vratili Rijeku u vrh”, objasnio je Budan.

Sergej Jakirović je došao na klupu i ostvario sjajne rezultate u dva, tri mjeseca.

“Rezultati govore, svugdje je ostavio trag. Stvarno pogođena priča s njim u Rijeci. Spominjao se i u drugim krugovima. Mislim da to može potrajati. Vidi se igra, a ne samo rezultat. Vratio se i entuzijazam. Tribine su ispunjene i sve funkcionira”, rekao je Budan.

Komentirao je i derbi između Hajduka i Dinama.

“Ono što sam vidio na Rujevici između Hajduka i Rijeke, nije bilo nešto više za očekivati od Hajduka ni jučer. Kod njih je atmosfera koja ne vlada s pozitivom, a na terenu nisam vidio neku kvalitetu svih tih investicija koje su napravili. I ono što se već pokazalo, kad Livaja ne radi razliku na terenu, taj Hajduk nije nešto posebno. Svaki put kad sam išao s velikim entuzijazmom na Poljud gledati derbi između Hajduka i Dinama, nije da sam se nagledao velikih utakmica zadnjih sezona, da je bilo velike kvalitete i situacija da se može reći da su najkvalitetnije momčadi u ligi. To su tvrde utakmice, Dinamo si nije trebao stvarati pritisak, pogotovo s prednošću koju ima, bilo je pitanje kad će postati prvak. Možda je Hajduk trebao pokazati više pod svojom publikom. Svi su rekli da nismo gledati kvalitetnu utakmicu i pitanje je kako će se ti klubovi pokazati u Europi”, poručio je Budan.

Poslušajte cijeli razgovor OVDJE. (G)



Tagovi

Igor BudanHNK RijekaHajdukGNK DinamoSergej JakirovićDamir MiškovićHrvatska nogometna ligaHNLDerbi

Ostale Vijesti