Brojni golovi došli na naplatu: Matej Jelić potpisao za Rapid Beč!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 31.08.15. | 21:02

Matej Jelić iz Žiline u Rapid Beč...

Brojni golovi došli su na naplatu! Matej Jelić postao je danas novi član Rapid Beča! Hrvatski napadač lani je bio prvi strijelac Slovačke, a ovog ljeta sa Žilinom je imao impresivnu europsku kampanju.

Sa sedam golova dugo je Jelić predvodio listu strijelaca Europske lige, gdje je Žilina dogurala sve do play-offa i tamo nesretno, na račun golova u gostima, ispala od Athletic Bilbaa (3:2, 0:1). Isticao se i asistencijama, kao onom u uzvratu s ukrajinskom Vorsklom, za prolaz dalje u 120. minuti!

Sjajne igre i bogat golgeterski učinak nisu mogli proći nezapaženo. Tim više što je Matej i u prvih šest kola novog slovačkog prvenstva zabio isto toliko – šest golova! Tamošnji mediji proteklih dana pisali su o interesu Palerma za njegovim uslugama, no Jelić je završio u bečkom Rapidu. Kao savršena zamjena za Slovenca Roberta Berića, kojeg je Rapid baš danas prodao u St. Etienne za 6.000.000 eura i time srušio klupski rekord.

Jelić će nastaviti niz hrvatskih strijelaca u „zeleno-bijelom“ dresu. Cico Kranjčar je apsolutna legenda Rapida, a i danas na Ernst Happel stadionu pamte Nikicu Jelavića, koji se nazabijao u dvije sezone, pa prodao za gotovo pet milijuna eura u Glasgow Rangers.

Čini se da bi trenutno vodeća momčad austrijske Bundeslige mogla biti idealna odskočna daska za Jelića. Rapid ove sezone djeluje ozbiljno, što je dokazao i u pretkolima Lige prvaka. Jedva ih je izbacio Šahtar, kojeg su propustili nokautirati u 96. minuti... Djeluju nikad spremnijima prekinuti dominaciju Salzburga, a Jelić bi trebao nadomjestiti Berića kao prva napadačka violina u sustavu 4-2-3-1.

Iznos transfera još nije poznat, ali zna se da je 24-godišnji Hrvat potpisao ugovor do 2019. godine. U Rapidu su presretni, pogotovo Zoran Barišić, hrvatski trener na njihovoj klupi.

„Želim zahvaliti našim čelnicima što su nam u tako kratkom vremenu i pod pritiskom uspjeli dovesti Mateja Jelića. Gledao sam ga nekoliko puta na videu, a proteklih mjeseci smo ga intenzivno skautirali. Između ostalih i Carsten Jancker. Veselim se radu s njime i siguran sam da će postati važan igrač za nas. On je sjajan strijelac, što je pokazao i ovoga ljeta“, poručio je Zoran Barišić.

Kupovinu Jelića odobrio je eto Carsten Jancker, nekoć legendarni div u napadu Bayerna i njemačke reprezentacije. Dobar znak za Jelića uoči početka njegove bečke priče, nakon što je za Žilinu zabio 38 komada u dvije godine... 


Tagovi

Matej JelićRapid BečŽilina

Ostale Vijesti