REUTERS/Andreas Gebert
REUTERS/Andreas Gebert

Brojke su procurile: Barcelona pokušala zatajiti koliko je platila Lewu, on pristao na manju plaću

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.07.22. | 21:39

Osim toga, nakon dogovora su neki novinari rekli da će Lewina godišnja plaća biti 9 milijuna eura, ali čini se da će biti znatno veća - točnije, da će biti 16 milijuna

Barcelona se jučer na službenim stranicama pohvalila da je sve dogovoreno s Robertom Lewandowskim, ali nije spominjala iznos za koji je doveden. Lewandowski nikad nije krio želju da München zamijeni Barcelonom, naprotiv. Ni Barça nije skrivala želju da potpiše Poljaka. Problem zaključivanja potpisa bio je Bayern. Bavarski klub od početka se nije želio rastati od Poljaka, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade The Best, autora 344 gola u 375 utakmica u dresu Bayerna. Kasnije je Bayern od Barçe tražio 60 milijuna za napadača kojem je ugovor istekao 2023. U uredima Camp Noua ponudili su 40. Dogovorili su se za 50. Barem je tako tvrdila španjolska strana, ali se čini da je ipak istina drugačija.

Naime, El Pais tvrdi kako je katalonski klub dogovorio da se prava cifra ne komunicira kako ih ne bi pretjerano 'špotali' za riskantan šoping. Naime, u ovoj rekonstrukciji kluba, rasprodavala se čak i klupska imovina kako bi Barca postala financijski stabilna, a sada opet sumanuto troše.

Spomenuti medij piše kako da Barcelona platiti Bayernu 60 milijuna (što se u medijima ranije i spominjalo) za 34-godišnjeg napadača od čega fiksnih 45 milijuna eura koje će uplatiti odmah, pet milijuna ako Barcelona izbori Ligu prvaka iduće sezone plus 10 milijuna ako Lewandowski odradi čitavu sezonu kao igrač Barcelone.

"Barça je inzistirala da platiti 60 milijuna ako Bayern prije toga javno objavi da ga prodaje za 50", kaže agent koji je sudjelovao u prodaji za El Pais, ali želi ostati anoniman. “Ovako žele ublažiti medijski pritisak."

U Njemačkoj je poljski napadač do sada bio najplaćeniji igrač Bundeslige. U ugovoru su stajala 24 milijuna eura bruto godišnje, uz neto oko 12 milijuna godišnje. U Barceloni će dobiti 9 milijuna, tri manje nego u Münchenu.

Barcelona, čini se, i dalje pleše s iznosima izvan svojih gabarita.

(eg)


Tagovi

Robert LewandowskiBarcelona

Ostale Vijesti