Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Brodić golom i asistencijom razoružao 'osječke ratnike', Bjeličine trupe ponovno bez pobjede

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 14.08.22. | 20:59

Sjajan ogled u Gradskom vrtu nažalost je obilježio težak lom noge kapetana gostiju Igora Postonjskog, ali je svaki nepristrani gledatelj u ovom ogledu mogao itekako uživati.

Produljuje se kriza Osijeka. Bijelo-plavi ponovno nisu uspjeli doći do pobjede, povratnik u elitni rang hrvatskog nogometa, Varaždin, još jednom je odigrao sjajnu utakmicu te zasluženo iz Gradskog vrta odlaze neporaženi. Osijek je bio bolji, u dva navrata gađali su i okvir gola, ali konačan rezultat bio je 2:2.

Prvo poluvrijeme, nažalost, obilježila je teška ozljeda prve violine Varaždina, Igora Postonjskog.

U duelu su bili on i Mijo Caktaš, sudar je bio snažan, a bolni krikovi kapetana Varaždina utišali su Gradski vrt. Odmah je bilo jasno kako se nešto ozbiljno dogodilo, Postonjski je odmah prevezen u osječku bolnicu gdje je podvrgnut operativnom zahvatu. Prema informacijama Germanijaka, Postonjski je doživio lom noge te je pred njim dugotrajni oporavak.

Nakon petominutne pauze utakmica se nastavila, a do kraja poluvremena jedinu ozbiljniju priliku za pogodak imao je domaći sastav kad je Mijo Caktaš u 41. minuti pogodio vratnicu nakon sjajnog dodavanja Janjića.

No, to se nije dogodilo, mirnih mreža otišlo se na predah, a takvim ishodom mogli su biti zadovoljni i jedni i drugi.

U nastavku – golijada. Barem kad su u pitanju utakmice Osijeka.

Prvo je domaćina u vodstvo doveo Vedran Jugović u 57. minuti. Korner je izveo Caktaš, lopta je preletjela svih i stigla do Kleinheislera, on je 'lomio' svojeg čuvara, potom sjajnim dodavanjem pronašao Jugovića koji glavom s pet metara mirno pogađa.

Tribine su eruptirale, ali nije dugo trajalo slavlje. Već u 65. minuti gosti se vraćaju u igru.

Teklić je sjajnom loptom pronašao Brodića, on tukao, a lopta sretno i spretno završava iza leđa Ivice Ivušića. Nevjerica u Osijeku koji je dotad bio bolja momčad.

Treći pogodak Brodića u HNL-u nije 'razbio' Osječane. Nastavili su Bijelo-plavi s napadima, na tribinama je vladala sjajna atmosfera, a na krilima iste domaćin je stigao do prednosti u 77. minuti.

Korner je izveo Jurčević, na drugoj vratnici je neshvatljivo usamljen Dion Drena Beljo koji je tri minute ranije ušao u igru, a devetka Osijeka zabija bez većih problema svoj treći pogodak ove sezone u HNL-u.

Nastavili su Osječani kontrolirati ritam utakmice i nakon postignutog pogotka, s tim da je Varaždin igrao hrabro.

I onda, ponovno praktički iz ničega, Varaždin je u 84. minuti zabio za izjednačenje.

Brodić je fenomenalno prsima primirio jednu loptu za Perića koji snažno tuče s vrha 16-erca, Ivušić je puno prekasno vidio loptu, nije uspio adekvatno reagirati pa su se Narančasti vratili u igru nešto više od pet minuta prije kraja ogleda.

Franu Brodiću Gradski vrt itekako odgovara. I prošle sezone Brodić je, u dresu Gorice, bio precizan protiv Osijeka, ali je tada njegova momčad poražena rezultatom 3:2. Ovaj put to nije bio slučaj…

Dvije minute prije kraja utakmice Beljo je mogao postati apsolutni heroj domaćina. Miloš je sjajno ubacio, Beljo šutirao glavom, ali je njegov udarac odsjeo na vratnici. Do kraja utakmice velike prilike imali su Perić i Mance, ali rezultat se više nije mijenjao.

Osijek – Varaždin 2:2

Stadion: Gradski vrt

Strijelci: 1:0 Jugović (57.), 1:1 Brodić (65.), 2:1 Beljo (77.), 2:2 Perić (84.)

Žuti kartoni: Jugović, Kleinheisler (Osijek) Elezi (Varaždin)

Crveni kartoni: /

Sudac: Igor Pajač, pomoćnici: Jerko Crnčić, Nikola Kečkiš, četvrti sudac: Ante Čulina

VAR: Duje Strukan, AVAR: Alen Jakšić

Osijek (4-2-3-1): Ivušić – Miloš, Barišić, Škorić (78. Bralić), Jurčević – Brlek, Jugović – Janjić (55. Fiolić), Caktaš (74. Beljo), Fućak (46. Kleinheisler) – Mierez (73. Mance)

Varaždin (4-2-3-1): Zelenika – Stanič, Pellumbi, Ba, Urata – Elezi (85. Perić), Postonjski (29. Lusavec) – Peco (61. Vugrinec), Teklić, Herrera (46. Kolarić) – Šego (61. Brodić)

HNL, 5. kolo

Petak, 12. kolovoza

Šibenik – Istra 1961 0:0

Subota, 13. kolovoza

Gorica – Lokomotiva 3:2

Dinamo – Hajduk 4:1

Nedjelja, 14. kolovoza

Osijek – Varaždin 2:2

Rijeka – Slaven Belupo, 21.00


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

OsijekNK VaraždinVaraždinHNL

Ostale Vijesti