Brexit izaziva skandal! Najvećim zvijezdama neće biti dozvoljeno igranje na finalu Lige prvaka?!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.03.17. | 12:53

Brexit je izazvao pravu pomutnju!

Iako čelnici nogometnih tijela uvjeravaju javnost kako Brexit ni po čemu neće utjecati na nogometna dešavanja i trgovanja na Otoku, mnogi su se sada zapitali kako će se izlazak Britanije iz EU odraziti na veliki događaj poput finala Lige prvaka, koje se u velškom Cardiffu igra u lipnju.

Jedan od primjera kako bi to moglo utjecati na finale je i situacija u kojoj bi Barcelona, da uspije izvesti čudo i nadoknaditi 4 gola minusa iz Pariza te na kraju završi u finalu, tamo mogla vrlo lako biti bez dvojice ponajboljih igrača, Neymara i Messija! Slična stvar bi se mogla odraziti i na Cristiana Ronalda, ukoliko se i protiv njega podigne optužnica zbog navodne utaje poreza, što se već neko vrijeme povlači po medijima.

Naime, izlaskom iz EU Britanija sada predviđa zabranu ulaska za sve strane građane protiv kojih se u trenutku pokušaja ulaska vodi kazneni postupak, što proces za utaju poreza svakako jest. Primjerice, ranije ove sezone Sergeu Aurieru, igraču PSG-a zabranjen je ulaz u Englesku zbog nepravomoćne presude za napad na policajca.

Britanski Home Office mu je isprva dodijelio ulaznu vizu, da bi je naknadno ipak povukli zbog međunarodnih pravnih regulativa koje su posljedica Brexita. Tako bi se mogle slične stvari događati i nekim od najvećih nogometnih zvijezda koje su nerijetko uključene u kaznene procese, ponajviše zbog utaje poreza.

„Ako se nastavi zabrana ulaska igračima zbog procesa koji se protiv njih vode u datom trenutku, onda bi zaista morali promisliti isplati li se igrati europske utakmice u tim gradovima“, izjavio je Aleksandar Čeferin, predsjednik UEFA-e.

Svakako, klubovi i igrači će morati podignuti tarife svojim odvjetničkim timovima pred put u Britaniju…

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

NeymarLionel MessiCristiano Ronaldo

Ostale Vijesti