CHRISTOF STACHE/Action images
CHRISTOF STACHE/Action images

Brekalo naljutio direktora: Neka donese ponudu, a do tad neka se posveti klubu sa kojim ima ugovor

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.04.21. | 13:52

Status hrvatskog reprezentativca u Wolfsburgu je neizvjestan

Josip Brekalo igra vjerojatno najbolju sezonu u karijeri ali u Wolfsburgu nisu zadovoljni do kraja. Ugledni Kicker piše da mladi Hrvat igra sa previše uspona i padova u 90 minuta. I da u klubu nisu sretni zbog toga...

I sam Brekalo je to nedavno priznao riječima: „Moram biti konstantniji“.

Primjer za njegovu nekonstantnu formu je viđen prošlog vikenda. U porazu Wolfsburga od Eintracht Frankfurta – 3:4. Wolfsburg je imao briljantan početak drugog poluvremena i izjednačio je na 2:2. A onda je Brekalo napravio pogrešku koja je Vukove koštala primljenog gola. Hrvat se na sredini terena okrenuo prema svome golu, dozvolio Kamadi da mu priđe s leđa, ukrade loptu i istrči kontru koja je rezultirala trećim golom Eintrachta.

„Taj gol je naravno Brekalova greška“, rekao je očito ljutiti Wolfsburgov direktor Jorg Schmadtke.

Ta pogreška je podsjetila na neke Brekalove ranije utakmice. Hrvat je imao sjajan početak sezone, onda je izgubio mjesto u startnih 11, da bi se vratio protiv Schalkea i golom se opet zacementirao u prvu postavu Vukova. Postigao je i jedini gol u pobjedi nad Kolnom ali igra nije bila baš najbolja.

„Iako nisam igrao baš dobro, uspio sam da riješim utakmicu. Znam da moram biti konstantniji“, priznao je i sam Brekalo.

Ipak, hrvatski nogometaš je ostavio otvorenim pitanje hoće li taj napredak ostvariti qaš u dresu Wolfsburga. Prethodnih tjedana su inostrani mediji pisali o ozbiljnom interesu Lillea i Atalante za Brekala.

Kada je upitan o svojoj budućnosti, odgovorio je:

„Samo se želim koncentrirati na nogomet do kraja sezone. Onda ćemo viditi šta je najbolje za mene. Moramo sjesti i donijeti odluku“.

Ove riječi Brekala su izazvale pozornost u njemačkoj javnosti i klubu. Je li to Hrvat već najavio odlazak?

Reagirao je Wolfsburgov direktor Jorg Schmadtke kojeg su ove Brekalove riječi na neki način uznemirile jer Hrvat ima ugovor do 2023. i klub ga nije planirao prodati sljedeće ljeto.

„Možda bi Josipu najbolje bilo da se posveti ugovoru koji ima u svom aktualnom klubu. Možda bi to najviše pomoglo da pronađe konstantniju formu“, poručio je Schmadtke.

Brekalo je nedavno okončao suradnju s dugogodišnim agentom Falijem Ramadanijem i sad brigu o njegovoj karijeri isključivo vodi otac Ante.

Za Schmadtkea postoji samo jedna opcija.

„Onda neka donese ponudu na stol. Ako je ima“, reagirao je Wolfsburgov čovjek za transfer politiku.

Čini se da ovdje posljednja riječ još nije rečena i da nas čeka zanimljivo ljeto oko rješenja Brekalove budućnosti u gradu Volkswagena. 


Tagovi

Josip Brekalo

Ostale Vijesti