Brazilski veznjak koji je igrao s Fabinhom, Edersonom i Gabrielom Jesusom na meti Osijeka?

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 17.09.20. | 11:26

Izvor ove informacije nije dovoljno relevantan da bismo odmah povjerovali da je posao blizu realizacije, ali…

Budući da na temu ovog potencijalnog transfera postoji jako malo informacija (odnosno, ne postoje nikakve osim ove već spomenutog hrvatskog medija), sve ovo treba uzeti s velikom dozom rezerve.

Ono što je sigurno je da Osijek traži pojačanja u ofenzivnoj liniji, a kako ste već imali prilike prvi saznati na Germanijaku, dogovor sa Slovencem Damjanom Boharom očekuje se do kraja tjedna. Bohar je veoma blizu Gradskog vrta, krilni veznjak netko je čije je ime Bjelica podcrtao odmah po dolasku na klupu Osijeka te se realizacija transfera trenutnog veznjaka poljske Zaglebije Lubin ne bi trebala dovesti u pitanje.

Što se tiče Claytona, riječ je o desnom krilu koji po potrebi može odigrati na lijevom krilu ili kao ofenzivni veznjak. Svojevremeno je ovaj brzonogi veznjak vrijedio pet milijuna eura (Transfermarkt – prosinac 2015.).

Iako je rođen u Rio de Janeiru, Clayton je karijeru započeo u Figueirenseu. Nakon četiri godine, za tri milijuna eura kupuje ga Atletico Mineiro za tri milijuna eura, a njihov član bio je sve do ovog ljeta kad mu je istekao ugovor nakon čega je postao slobodan igrač.

U međuvremenu Clyton je bio na tri posudbe, u Corinthiasu, Bahiji i Vasco da Gami, a najbolje igre pružao je u matičnom mu Figueirenseu za kojeg je ukupno skupio 53 nastupa, 12 pogodaka i 11 asistencija.

Zanimljivo, Clayton je bio dio brazilske U-23 reprezentacije u kojoj je svlačionicu dijelio s velikim brojem zvijezda kao što su Fabinho, Gabriel Barbosa, Gabriel Jesus, Ederson, Felipe Andeson i mnogi drugi.

Za U-23 reprezentaciju Clayton je ukupno skupio šest nastupa, a pritom je zabio izvrsnih četiri pogotka. Nije ni čudno što ga je živuća legenda brazilskog nogometa, Dunga, stalno imala na svojem radaru…

Posljednjih nekoliko sezona njegove igre bile su u silaznoj putanju pa mu tako čelnici Atletico Mineira nisu produžili ugovor. Jasno, na takvu odluku utjecala je i pandemija koronavirusa, ali i činjenica da su na njegovo mjesto čelnici brazilskog prvoligaša doveli dojučerašnjeg veznjaka Chelseaja, Nathana, za kojeg su izdvojili tri milijuna eura.

Glavni trener Atletico Mineira je Jorge Sampaoli, bivši izbornik Čilea i Argentine kojeg većina Hrvata pamti po tome što je bio izbornik Gaučosa na SP-u 2018. godine kada su Vatreni 'razbili' Messija i ostatak društva s visokih 3:0. Sampaoli je nakon toga dobio otkaz, a prije dolaska u Atletico Mineiro (potpisao je 1. ožujka 2020.godine), 60-godišnak je vodio još Santos.

Upravo je on bio glavni faktor zašto Claytonu nije ponuđen novi ugovor. Ovaj karizmatični trener dobio je od uprave na pravo da funkcionira po pitanju 'menadžera engleskog tipa', a njegovo mišljenje je da mu Clayton neće biti od koristi u pohodu na drugi naslov u klupskoj povijesti (prvi je osvojen prije točno 50 godina).

Iako je Sportcom napisao kako je Clayton na meti Osijeka i kako ga Bjelica planira dovesti kao slobodnog igrača, posao je još uvijek daleko od realizacije. U svakom slučaju, Osječanima nije zabranjeno maštati, a svakako ne bi bilo loše u svojim redovima imati igrača koji je nekada bio suigrač s aktualnim zvijezdama Liverpoola, Manchester Cityja, West Hama…

(foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

 


Tagovi

transferiLjetni prijelazni rokNenad BjelicaJorge SampaoliAtletico Mineirobrazilska nogometna liga

Ostale Vijesti