HENRY ROMERO / REUTERS
HENRY ROMERO / REUTERS

Brazil pobjedom krenuo u obranu naslova Copa Americe

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.06.21. | 09:16

Turnir koji predstavlja “više od nogometa” startao bez rezultatskih iznenađenja

47. po redu Copa America, sestra blizanka Europskog prvenstva s nešto manjim ambicijama, započela je sinoć u 23 sata po našem vremenu uz domaćine Brazilce i slabašnu Venezuelu, u utakmici gdje bi sve osim pobjede Selecaa bila vijest s naslovnice svih sportskih medija. Barem noćas, jer danju stupce puni nama ipak bliski EURO. Sve o romantici slavne Cope, u sjajnoj najavi ovdje.

Otvaranje ovog natjecanja je prirodno pripalo domaćinu koji to nije trebao biti, no politička previranja ovog nestabilnog kontinenta i zdravstveni problemi uzrokovani koronavirusom odgurali su organizatore prema Brazilu, koji je sinoć desetkovanu Venezuelu svladao 3-0 i na najbolji način krenuo u obranu naslova iz 2019. godine. Izazov za Titeovu izabranu vrstu je bio olakšan za čak osam covid-19 pozitivnih iz redova zemlje sa sjevera kontinenta, pa i nije za čuditi da su Brazilci zapucali čak 18 puta, a Venezuela samo tri.

Ljubitelji nogometa u Brazilu ipak ne mogu biti u potpunosti zadovoljni jer su nogometaši u žutim dresovima propustili veliki broj prilika, što ionako skromna Venezuela jednostavno nije znala kazniti. Gađali su redom Marquinhos, Neymar i Barbosa iz redova Flamenga. PSG-ov veznjak je pospremio nabačaj iz kornera u mrežu iz velike blizine, dok je Neymar iskoristio priliku iz jedanaesterca. Oči gledaju prema desno, tijelo se naginje, no lopta ide – lijevo. Neymar je na ovom natjecanju uz još pokojeg igrača – klasa za sebe. Konačnih 3-0 postavio je spomenuti Barbosa, igrač za kojeg nije bilo mjesta u Benfici i Interu. Lijepo ga je uposlio Neymar pred sam kraj utakmice uz precizan centaršut na prsa ovog napadača.

Druga utakmica dana donijela je utakmicu s manje izraženim favoritom, no teško je bilo za očekivati da će skromni Ekvador parirati puno ozbiljnijoj Kolumbiji. Ipak, nakon pogotka Cardose iz 42. minute, “gosti” su na Areni Pantanal u drugoj polovici susreta bili bolji, i samo im je malo preciznosti falilo za izjednačenje. Najraspoloženiji igrač gostiju je bio Enner Valencia (Fenerbahče) no svi njegovi udarci su završili pored gola. Kolumbija mora bolje u skupini B misli li daleko na Copi. Doduše, vremena za bildanje forme imaju, jer će iz obje grupe s ovog natjecanja, ispasti samo posljednje plasirana momčad, svi ostali idu u četvrtfinale.

Ljeto 2021. godine prava je senzacija s odgodom. Sve ono što smo propustili prošlog ljeta zbog pandemije, ovih dana dolazi na naplatu, a hoćemo li dobiti i kakve kamate u obliku utakmice(a) za pamćenje, ostaje za vidjeti. Premda, broj susreta koji nas čeka kad se zbroje oba kontinentalna natjecanja jednostavno matematički ne dopušta da gledatelji ostanu zakinuti za bar jednu poslasticu. Problem je samo ostati budan...


Tagovi

Copa AmericaBrazilVenezuelaKolumbijaEkvadorGabriel BarbosaNeymarMarquinhosEnner Valencia

Ostale Vijesti