Action images
Action images

Bratić brončanog Vatrenog koji je igrao za Ajaxove amatere preko Litve, Latvije, Libanona i Indonezije stigao u BiH Premijer ligu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.02.21. | 12:54

U Hrvatskoj je igrao svega za dva niželigaša.

Ako ste veliki spotski i nogometni fanatik, ali vam usprkos svemu ime Anthonyja Bakmaza ne znači previše, vjerojatno niste jedini i nemate razloga za brigu.

Riječ je o 29-godišnjem Australcu hrvatskih korijena koji ima poprilično bogat životopis, a sad ga je angažirao BiH prvoligaš Radnik iz Bijeljine.

Pa, krenimo redom.

Bakaz je u ljeto 2013. godine stigao u Lijepu našu, a njegov prvi klub bio je zagrebački niželigaš Trešnjevka. Nakon svega pola godine u želji za minutama odlazi u NK Laduč, lokalni klub iz okolice Zagreba. To bi bilo sve što se tiče hrvatske avanture ovog središnjeg braniča koji je puno poznatiji po tome što je riječ o bratiću brončanog Vatrenog Anthonyja Šerića nego po onome što je - barem zasad - pokazivao na nogometnim travnjacima.

Za koga je sve igrao danas 28-godišnji branič nije lako ni nabrojati, ali krenut ćemo redom: U Nizozemskoj je igrao za Chabab i Ajaxove amatere, zatim odlazi u Jelgavu iz Latvije, pa nakon godnu dana u Žalgiris iz Litve, da bi se u ljeto 2018. godine odlučio vratiti u latvijsku ligu, točnije Valmieru.

Nakon toga uslijedila je azijska avantura gdje je promijenio tri kluba u dvije različite države. Prvo je nešto manje od godinu dana proveo u Libanonu gdje je igrao za Al-Nejmeh, nakon čega odlazi u Indoneziju gdje je nastupao za Madura United i Persik Kediri.

Na početku sezone 20/21. vraća se u Europu, točnije rumunjskog drugoligaša Comuna Receau, a za njih je ove sezone skupio devet nastupa i pritom postigao dva pogotka. Momčad u prvom dijelu sezone nije ostvarila rezultat kakav se priželjkivao pa je tako Bakmaz dobio slobodne papire u pronalasku novog kluba, a novog poslodavca pronašao je u susjednoj BiH.

Stastiti stoper je za početak potpisao ugovor do kraja sezone, ali klub ima opciju da ga produlji na dodatnih godinu dana.


Tagovi

Anthony ŠerićAnthony BakmaztransferiRadnik BijeljinaBiH Premijer ligaBiH Premier liga

Ostale Vijesti