Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Brat brazilskog otkrića Gorice stigao na pripreme, Toplaku se pokušavaju nametnuti Klančir i Korca

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 08:29

Nogometaši Gorice ovog su utorka krenuli na ljetne pripreme. Samiru Toplaku se na prvoj prozivci pojavilo 28 ljudi, s tim da su sedmorica igrača dobila 'produljeni godišnji odmor' (Krizmanić, Fruk, Keita, Pršir, Golubickas, Marjanović i Kotarski). Novo lice je Momčilo Raspopović, nekadašnji bek Rijeke koji je stigao iz Budućnosti, dok su četvorica igrača stigla na probu. Patrik Klančir je lijevi bek koji u klub dolazi iz Dinama, Amet Rorca je lani bio veoma dobar u Dubravi Tim Kabel te bi on trebao povećati konkurenciju na stoperskoj poziciji, a stigao je i Rocco Tavra, 20-godišnji Nijemac hrvatskog podrijetla koji je lani igrao u petom rangu njemačkog nogometa. Caio Cruz lani je bio hit napadač Gorice, Toplak mu je davao puno prilika pred sam kraj sezone te je baš njegovo ime podvukao kad se pričalo o igračima za koje vjeruje da bi mogli napraviti veliki uzlet. Brazilski napadač svojim je karakterom 'kupio' sve u Turopolju, a na njegovu preporuku u klub je na probu stigao i njegov brat Thales koji igra na poziciji desnog beka. Prvi dio priprema Goričani će odraditi na svom stadionu, nakon čega odlaze na Roglu u Sloveniju. Zasad su dogovorene utakmice protiv Lokomotive, Kloštrom Ivanićem, Varaždinom i Radomljem, a uskoro bi se trebao pronaći još jedan protivnik u pripremnom dijelu. Od mogućih odlazaka, Toplaka trenutno najviše zanima situacija s vratarom. Kotarski je njegova želja, ali postoji mogućnost da se on vrati u Ajax te da se tamo pokuša nametnuti. Nadalje, i dalje nije poznat status Joze Šimunovića, nekadašnjeg braniča Dinama i Celtica koji je lani skupio osam prvoligaških nastupa, ali i dalje nije na 100 posto fizičke spreme. Šimunoviću je istekao ugovor, a tek treba vidjeti hoće li mu isti biti produljen.

Nogometaši Gorice ovog su utorka krenuli na ljetne pripreme. Samiru Toplaku se na prvoj prozivci pojavilo 28 ljudi, s tim da su sedmorica igrača dobila 'produljeni godišnji odmor' (Krizmanić, Fruk, Keita, Pršir, Golubickas, Marjanović i Kotarski). Novo lice je Momčilo Raspopović, nekadašnji bek Rijeke koji je stigao iz Budućnosti, dok su četvorica igrača stigla na probu.

Patrik Klančir je lijevi bek koji u klub dolazi iz Dinama, Amet Rorca je lani bio veoma dobar u Dubravi Tim Kabel te bi on trebao povećati konkurenciju na stoperskoj poziciji, a stigao je i Rocco Tavra, 20-godišnji Nijemac hrvatskog podrijetla koji je lani igrao u petom rangu njemačkog nogometa.

Caio Cruz lani je bio hit napadač Gorice, Toplak mu je davao puno prilika pred sam kraj sezone te je baš njegovo ime podvukao kad se pričalo o igračima za koje vjeruje da bi mogli napraviti veliki uzlet. Brazilski napadač svojim je karakterom 'kupio' sve u Turopolju, a na njegovu preporuku u klub je na probu stigao i njegov brat Thales koji igra na poziciji desnog beka.

Prvi dio priprema Goričani će odraditi na svom stadionu, nakon čega odlaze na Roglu u Sloveniju. Zasad su dogovorene utakmice protiv Lokomotive, Kloštrom Ivanićem, Varaždinom i Radomljem, a uskoro bi se trebao pronaći još jedan protivnik u pripremnom dijelu.

Od mogućih odlazaka, Toplaka trenutno najviše zanima situacija s vratarom. Kotarski je njegova želja, ali postoji mogućnost da se on vrati u Ajax te da se tamo pokuša nametnuti. Samim time Toplaku bi sigurno iznistirao na nekom novom vrataru (Banić je u Olimpiji) jer bi ostao tek na Debijađiju i Dalipagiću. Nadalje, i dalje nije poznat status Joze Šimunovića, nekadašnjeg braniča Dinama i Celtica koji je lani skupio osam prvoligaških nastupa, ali i dalje nije na 100 posto fizičke spreme. Šimunoviću je istekao ugovor, a tek treba vidjeti hoće li mu isti biti produljen.


Tagovi

HNK GoricaSamir ToplakMomčilo Raspopović

Ostale Vijesti