Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Branio je u Istri 1961, povezivalo ga se s Hajdukom, a sad je raskinuo ugovor

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.01.22. | 16:21

Posljednju godinu proveo je u Latviji, a klupu sad već bivšeg kluba preuzeo je sudionik slavnog finala Lige prvaka '99.

U ljeto 2020. Hajduk je tragao za vratarskim rješenjem. Bio je to period u kojem se Josip Posavec vraćao nakon ozljede, ali nije uspijevao vratiti staru formu s kojom je stigao na Poljud. Nisu se na Poljudu ni pouzdavali u rezervna rješenja pa se kao moguće pojačanje među vratnicama spominjala mnoga imena. Među njima je bio i tadašnji vratar Zrinjskog Ivan Brkić koji je dvije godine surađivao s ondašnjim trenerom Harijem Vukasom.

„Postoje priče oko angažmana u Hajduk, ali jasno vam je da ne mogu o tome ništa ozbiljno razgovarati za medije“, poručio je tad u jednom intervjuu Brkić.

On je iz omladinske škole Karlovca prešao u Istru 1961 u kojoj je ponajviše stekao vratarsko ime. Kroz karijeru su ga obilježile ozljede, a u jednoj utakmici na Poljudu s Hajdukom je i izvukao deblji kraj u sudaru s Artemom Milevskim. U juniorskim danima bio je na meti Chelseaja, ali karijeru nije završio u londonskom klubu već je karijeru gradio obilaznim putem.

Nakon tri prvoligaške sezone u Puli prešao je u Lokomotivu koja ga je slala na posudbu u Imotski, a onda je raskinuo nakon pola godine ugovor na Kajzerici i preselio u Vinkovce. Branio je za Cibaliju godinu dana i onda otišao u Zrinjski gdje ga je vodio Hari Vukas. Priča o dolasku u Hajduk provlačila se u vrijeme njegovog boravka u Mostaru gdje u 2019. godine pretrpio ozljedu ligamenata u utakmici s Borcem. Do suradnje s Hajdukom nije došlo, ali je s tadašnjim latvijskim prvakom Rigom u veljači prošle godine.

Branio je za Latvijce 12 utakmica i primio 11 golova, a ove sezone upisao je i šest utakmica Konferencijske lige iz koje su ispali u kvalifikacijskom playoffu od gibraltarske atrakcije Lincona. Rigu je početkom godine preuzeo nekadašnji veznjak Bayerna i sudionik slavnog finala Lige prvaka '99. s Manchester Unitedom Thorsten Fink.

Danas je Riga objavila na svojim službenim stranicama da je došlo do sporazumnog raskida suradnje s hrvatskim vratarom koji je branio za mlade Vatrene. Zahvalili su mu se u objavi na suradnji i poželjeli sreću u budućnosti za koju se još ne zna gdje će se nastaviti.


Tagovi

Ivan BrkićRiga

Ostale Vijesti