USA TODAY Sports
USA TODAY Sports

Bradyju čestitalo ‘more’ slavnih sportaša, on se zahvalio i Alenu Haliloviću (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 20:47

Za rubriku vjerovali ili ne.

Ako je ikad bilo pitanja, sumnji, nesuglasica ili dvojbi, nakon onoga što smo vidjeli u utakmici protiv Kansas City Chiefsa sve je riješeno – Tom Brady najveći je igrač američkog nogometa u povijesti spomenutog sporta.

Mnogi idu toliko daleko da ga svrstavaju u sam vrh najboljih sportaša svih vremena, ali toliko daleko ne bismo išli. Ne iz razloga jer želimo umanjiti sve ono što je on napravio, već jer vjerujemo kako nemoguće objektivno promtrati sve sportove kao jednu cjelinu.

Tampa Bay Buccaneersi su ove nedjelje osvojili svoj drugi naslov prvaka u NFL-u. Prvi je došao 2002. Godine kad su u Super Bowlu XXXVII slavili protiv Oakland Raidersa rezultatom 48:21. MVP finala bio je ‘safety’ Dexter Jackson, jedini igrač u povijesti kojem je to pošlo za rukom, a da igra na spomenutoj poziciji.

19 godina kasnije, trofej Vincaa Lombardija ponovno je u rukama Tampinih nogometaša. Tom Brady i Rob Gronkowski na početku sezone došli su u Floridu, odradili jednu relativno pristojnu sezonu (pet poraza), ali na kraju, kad je bilo najvažnije, spomenuti dvojac pokazao je kako se šampioni ne rađaju, već stvaraju.

Oni možda jesu stvoreni u Patriotsima, ali mentalitet pobjednika imaju nose sa sobom gdje god igrali.

U ovom finalu baš su njih dvojica, uz cijelu obranu Tampe, bili ključni igrači na terenu. Gronk je postigao prva dva ‘touchdowna’ na utakmici, Brady je oba puta bio taj koji je sve izrežirao, a Mahomes kao da je ostao impresioniran te u konačnici nije uspio obraniti naslov prvaka i titulu MVP-a prošlogodišnjeg finala.

Nakon utakmice, nema sportaša ili poznate osobe koja se nije naklonila Tom Bradyju na njegovom nevjerojatnom ostvarenju. Naime, njemu je ovo bio sedmi naslov pravaka. Da vam malo približimo o kakvom se ostvarenju radi reći ćemo vam kako nijedna momčad (!!!) nema toliko naslova prvaka. Dalje, nadamo se, nije potrebno više ništa pisati.

Naklonili su mu se svi – sportaši, pjevači, glumci, političari, znanstvenici. Svi.

Brady je na svojem Instagramu podijelio samo neke od čestitka poznatih osoba, a zanimljvo, jedna od onih koje je podijelio došla je i od jednog Hrvata.

Riječ je o Alenu Haliloviću, veznjaku Birminghama, koji je samo označio svojeg ‘prijatelja’ Toma, a on mu je ‘repostom’ zahvalio.

Zanimljivo, kad smo kod društvenih mreža, Brady ima 9 milijuna followera, dok s druge strane on prati tek 397 ljudi. Jedan od njih je i nekadašnji hrvatski reprezentativac, Alen Halilović.



Tagovi

Tom BradyAlen HalilovićSuper BowlIz drugog kutaNFLamerički nogomet

Ostale Vijesti