Gary Hershorn/Reuters
Gary Hershorn/Reuters

Božja ruka: Maradonin dres u kojem je presudio Englezima koštat će oko 36 milijuna kuna

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 06.04.22. | 13:52

Jedan od najpoznatijih pogodaka u povijesti nogometne igre.

Dres Diega Armanda Maradone u kojem je 'božjom rukom' presudio Englezima u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 1986. godine u Meksiku uskoro bi trebao postati najskuplji nogometni dres svih vremena. Guardian predviđa da bi se taj dres trebao prodati za četiri milijuna funti, odnosno oko 36 milijuna kuna.

Maradonin dres s te famozne utakmice već je 35 godina kod Stevea Hodgea, bivšeg engleskog reprezentativca s kojim je Maradona razmijenio dres poslije utakmice. Argentina je tu utakmicu pobijedila rezultatom 2:1, Maradona je postigao dva pogotka (51', 55'), dok je za Engleze u završnici smanjio Lineker (81').

Hodge je jednom prilikom rekao kako taj dres ima 'veliku kulturnu vrijednost nogometnom svijetu te svim Argentincima i Englezima'. Hodge je u igračkoj karijeri najveći trag ostavio u Nottingham Forestu, dok je za Tri lava skupio 24 nastupa. Poznat je i kao jedan od najdražih igrača legendarnog engleskog trenera Briana Clougha, a po pitanju te utakmice koja je uzdigla rivalstvo Engleske i Argentine na dodatni nivo rekao je sljedeće:

„Bila je apsolutna privilegija igrati protiv jednog od najvećih nogometaša svih vremena, pogotovo na toj utakmici.“

Prodaja spomenutog dresa Maradone odvit će se preko weba, a licitacija će trajati od 4. travnja do 4. svibnja, a dres će biti javno prikazan u poznatoj londonskoj galeriji Sotheby's.


Tagovi

Diego Armando MaradonaDiego Maradona

Ostale Vijesti