Borussia razbila Bayern i uzela Superkup! Neuer spašavao, Martinez nastradao!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.08.14. | 10:21

Borussia Dortmund osvojila je prvi trofej u sezoni, pobijedivši Bayern u utakmici njemačkog Superkupa s 2:0...

Na Signal Iduna Parku nismo gledali dvoboj najjačih mogućih sastava, jer i jednima i drugima nedostajalo je puno važnih igrača. Kod Borussije nije bilo prvog vratara Weidenfelera, stopera Hummelsa i Subotića, veznjaka Bendera, Sahina, Gundogana i Kube, te glavne zvijezde momčadi Marca Reusa. Bayern je bio bez Robbena i Riberyja, ali i Schweinsteigera i Boatenga, dok su Lahm i Gotze ušli tek u drugom poluvremenu.

Pep Guardiola isprobao je sustav s trojicom braniča, no bila je to sve samo ne uspješna proba. Nabrijana momčad Jurgena Kloppa iskoristila je prednost domaćeg terena i razbila aktualne prvake. Da nije bilo Neuera koji je u više navrata spašavao, Bayern bi se kući vratio s nekoliko komada u mreži. Ponajbolji vratar svijeta ipak je bio nemoćan u 23. i 62. minuti, kada su ga matirali Mkhitaryjan, odnosno Aubameyang.

Za Bayern je svih 90 minuta odradio Robert Lewandowski, koji se nije proslavio protiv bivšeg kluba. Guardioli nije pomogao ni Gotze kao joker s klupe, a treba napomenuti da su njemačkog heroja navijači Borussije dočekali na nož. U redovima 'crno-žutih' oduševio je pak strijelac i asistent Pierre-Emerick Aubameyang, ali i zamjena za Lewandowskog, Talijan Ciro Immobile, koji se iskazao prije svega požrtvovnošću.

Osim poraza, spomenimo da je Bayern doživio težak udarac i zbog ozljede Javi Martineza. Španjolac je nastradao u 31. minuti nakon duela sa Schmelzerom, a sumnja se na ozljedu prednjih križnih ligamenata, što znači da bi van terena mogao biti i do kraja ove godine.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Jurgen KloppJavi MartinezPep GuardiolaRobert LewandowskiBayernPierre-Emerick AubameyangBorussia Dortmund

Ostale Vijesti