Borussia potukla United, tinejdžerska nada se vezala za Dortmund

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.06.20. | 16:00

Njemački klub nema namjeru dati da ih čerupanje giganata Starog kontinenta uspori.

Kao jednoj od najvećih kontinenatalnih nogometnih prospeakata još uvijek u srednjoškolskoj dobi u zadnje se vrijeme priča o Judeu Bellinghamu.

Kako javlja dobro obaviješteni njemački novinar Christian Falk, prvotimac Birmingham Cityja odlučio se za jedan od klubova koji su najtraženiji kad je u pitanju razvoj mladih zvijezda na visokoj razini, Borussiju Dortmund. To, između ostalih, potvrđuju primjeri Jadona Sancha i Erlinga Brauta Haalanda.

Vijest je potvrdilo i izvjestan broj drugih medija, a ova odluka nije toliko iznenađujuća s obzirom da se Bundesliga općenito pokazala kao dobrim poligonom za engleske igrače, koji bi se zaobilaznim putem vraćali u Premiership, spremni za beskrupuloznost fizički najzahtjevnije lige svijeta.

Do prije nedavno Manchester United bila je skoro pa sigurna destinacija 16-godišnjeg centralnog veznjaka koji je s obitelji imao nekoliko susreta sa Sir Alexom Fergusonom kao i Oleom Gunnarom Solskjaerom. Aktualni trener velikana s Old Trafforda čak je prezentirao igraču djelomičan plan njegova razvoja, no umiješala se Borussia i pokvarila plan, a glavni razlog se nameće sâm po sebi – njemački klub je u mogućnosti osigurati puno bolju minutažu momku još uvijek u adolescentskoj dobi.

Također, ovo znači da od astronomskih iznosa o kojima se prethodnih mjeseci pričalo neće biti ništa. Ne samo radi toga jer je Borussia u pitanju već i povodom novonastalih uvjeta nogometnog tržišta u minulim tjednima. U jednom trenutku špekulacije o visinio transfera išli su i do 50 milijuna eura.

Ipak, nogometaš će i u financijskom smislu napraviti značajan iskorak. U Birminghamu je primao ‘’džeparac’’ od 145 funti tjedno, dok su ‘’žuto-crni’’ na stol stavili ipak ozbiljniju ponudu.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Borussia Dortmund set to win race for Jude Bellingham <a href="https://t.co/dM1i2bzdrj">https://t.co/dM1i2bzdrj</a></p>&mdash; The Independent (@Independent) <a href="https://twitter.com/Independent/status/1271491373653426176?ref_src=twsrc%5Etfw">June 12, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Reuters)


Tagovi

Jude BellinghamBirmingham CityJadon SanchoErling HaalandBorussia DortmundManchester Unitednogometni transferi

Ostale Vijesti