REUTERS/Leonhard Foeger
REUTERS/Leonhard Foeger

Borussia ekspresno pronašla zamjenu za Haalanda: Suigrač Luke Sučića novi je igrač žuto-crnih

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.05.22. | 18:01

Brzonogi Nijemac je u austrijskoj Bundesligi ove sezone zabio 19 pogodaka

Nakon što je Manchester City objavio da je u svoje redove priveo Erlinga Haalanda, dortmundska Borussija je ekspresno pronašla zamjenu: Karim Adeyemi, suigrač našeg Luke Sučića iz RB Salzburga, novi je igrač žuto-crnih.

20-godišnjak je potpisao ugovor do 2027., a financijski detalji nisu poznati, iako njemački mediji špekuliraju da se radi o iznosu od 30 milijuna eura. Inače, Transfermarkt ovog ofenzivca procjenjuje na 35 milijuna eura. Brzonogi Nijemac je ove sezone u austrijskoj Bundesligi zabio 19 pogodaka, a u Ligi prvaka ukupno četiri. Može se pohvaliti i s osam asistencija u svim natjecanjima.

„Karim Adeyemi je jako talentirani njemački reprezentativac, a s njegovom brzinom će naša ofenzivna igra izgledati sjajno“, rekao je sportski direktor Borussije Michael Zorc.

„Nakon što smo potpisali Niklasa Sülea i Nicu Schlotterbecka, sada smo u svoje redove doveli i još jednog uzbudljivog igrača. Inače, njegovo srce je već kucalo za žuto-crnu boju, a odbio je i ponude top europskih klubova samo kako bi igrao za nas. Njegova brzina i osjećaj za gol su impresivni i on je neviđeni potencijal“, nadovezao se Sebastian Kehl, direktor prve momčadi.

A da su u Borussiji dobili real-deal, jasno je kada se pogleda lista strijelaca vodećih strijelaca austrijske Bundeslige – Adeyemi s vrha gleda prema ostatku tog društva. U rujnu prošle godine je pak debitirao za njemačku reprezentaciju u kvalifikacijama za SP protiv Armenije i odmah je u debiju zabio pogodak.

„Kao mali sam uvijek bio fasciniran nogometom Borussije. I zato sam se odmah želio priključiti klubu kada sam čuo da postoji interes za mene. Namjerno sam potpisao dugoročni ugovor jer sam uvjeren kako ćemo biti uzbudljiva momčad koja će se uz pomoć fantastičnih navijača boriti za titule“, poručio je novi član Borussije.


Tagovi

Austrijska BundesligaBundesligaRed Bull SalzburgKarim AdeyemiLuka Sučić

Ostale Vijesti