nordphoto GmbH / Bratic/NORDPHOTO
nordphoto GmbH / Bratic/NORDPHOTO

Borna Sosa ovog ljeta radi transfer karijere? Osim Tottenhama, žele ga i dva ugledna španjolska kluba!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.03.23. | 12:09

Priče o Leverkusenu su stavljene ad acta, a iako Stuttgartu ove sezone baš i ne ide, hrvatski reprezentativac 'drži cijenu' te će vrlo vjerojatno uskoro napraviti veliki iskorak u karijeri.

Iako će se njegov klub gotovo pa sigurno do konca sezone boriti za svoj ostanak u Bundesligi, Borna Sosa će za sebe moći reći da je odradio još jednu godinu u dresu Stuttgarta na visokoj razini. Hrvatski reprezentativac je najbolji asistent momčadi koju vodi Bruno Labbadia, njegovo je mjesto u početnoj postavi praktički zagarantirano, a ovog ljeta će Borna vrlo vjerojatno napravi iskorak u svojoj karijeri i ostvariti transfer u neki 'veći' europski klub s kojim će biti bliže igranju u Ligi prvaka.

Svako malo se pojavi neki novi 'zainteresirani' za uslugama 25-godišnjeg Zagrepčanina, otočki su mediji vični u kreiranju glasina, ali kad se po pitanju potencijalnog transfera oglasi Bild, onda je jasno kako u cijeloj priči 'ima nečeg'.

Naime, poznati njemački medij navodi kako Sosu, izuzev Tottenhama, o čijem se interesu piše već neko vrijeme te je isti, očito, postojeći, žele još Sevilla i Real Sociedad.

U Sevilli na poziciji lijevog beka trenutno imaju Alexa Tellesa, koji se na kraju sezone vraća u Manchester United, te Marcosa Acuñu, koji ima 31 godinu te bi u slučaju dolaska Sose postao 'rezervna opcija' za tu poziciju. Što se tiče Real Sociedada, iako je momčad Imanola Alguacila trenutno na četvrtom mjestu u La Ligi, pozicija lijevog beka mu je relativno 'tanka' budući da za to mjesto konkuriraju iskusni Diego Rico te Aihen Muñoz.

Sosa je ove zime bio veoma blizu transfera u Bayer Leverkusen, ali je isti u konačnici stopiran od strane njegovog trenutnog poslodavca budući da je procjena u klubu bila da im je Sosa veoma bitan igrač u borbi za ostankom u ligi. Stuttgart ove subote igra važan prvenstveni ogled protiv Wolfsburga, a u posljednje tri utakmice su od maksimalnih devet osvojili tek jedan bod.

Transfermarkt cijeni Sosu na 20 milijuna eura, što Hrvata čini najvrjednijim eksponatom Stuttgartove svlačionice. Iako su ove sezone prodali Kalajdžića, Mangalu i Ahamadu u Premier ligu (kombinirana zarada na transferima iznosila je 43 milijuna eura), klub se ne nalazi u zavidnoj financijskoj situaciji pa tako transfer djeluje kao iznimno izgledna opcija.

U Stuttgart je Sosa stigao prije četiri i pol godine, dosad je skupio ukupno 101 nastup, pet pogodaka i 32 asistencije, a budući da mu ugovorna obveza traje još dvije i pol godine, ovog bi ljeta njemački klub mogao ostvariti veliku zaradu na hrvatskom braniču. Hoće li Levy biti taj koji će poslati ponudu koja se 'ne može odbiti' ili će se na kraju 'ozbiljnije angažirati' čelnici Seville i(li) Real Sociedada, tek treba vidjeti, ali prema svemu sudeći Borna bi za koji mjesec mogao ostvariti transfer karijere…



Tagovi

Borna SosaStuttgartLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti