Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Borislav Conev potpisao ugovor karijere, bivši veznjak Intera karijeru nastavlja u Kini

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.08.22. | 16:35

Unazad pet godina, igrači novog kluba bugarskog ofenzivca bili su – Nico Gaitan, Jose Fonte, Yannick Carrasco, Marek Hamšik, Salomon Rondon…

Iako je u godinu i pol dana provedenih u Lijepoj našoj Borislav Conev pokazao kako je iznimno kvalitetan nogometaš, bugarskog nogometaša ljubitelji HNL-a najviše će pamtiti po tome što je on jedan od 'grobara' Inter Zaprešića. Conev, zapravo, nije krivac ni za što, on samo traži ono što mu je ugovorom bilo zajamčeno, a budući da od svojih zahtjeva nije odustao (što, jasno, nema ni razloga), Inter Zaprešić doživio je financijski slom te je otišao u stečaj.

Conev je iz Intera otišao prije dvije godine. Po odlasku iz HNL-a igrao je za Černomorec te Slaviju Sofiju, a sad je, s 27 na leđima, potpisao ugovor karijere. Odnedavni reprezentativac Bugarske seli u Kinu, postao je novi član Dalian Professionala, a tamo dolazi kao zamjena za Salomona Rondona koji je ljetos napustio klub i otišao u Everton.

Podsjetimo, za Dalian su unazad pet godina igrali igrači kao što su Nico Gaitan, Jose Fonte, Yannick Carrasco, Marek Hamšik i ranije spomenuti Salomon Rondon, vodio ih je Rafa Benitez, a boje kluba branila su i dvojica Hrvata – Leon Benko i Mate Maleš.

Maleš nije odigrao nijednu utakmicu za klub, svega nekoliko dana nakon što je on potpisao za klub pojavio se novi investitor koji je u klub doveo dva igrača Atletica (Carrasco, Gaitan) te jednog West Hama (Fonte) pa je tako današnji veznjak Lokomotive zbog kvote stranaca puno ranije od očekivanog završio svoju kinesku avanturu. Benko je u Dalian otišao nakon sjajnih godinu i pol dana provedenih u Rijeci gdje je igrao nogomet karijere i zaradio poziv u reprezentaciju, ali se u klubu zadržao svega pola godine.

Dalian je trenutno 14. momčad Superlige, a danas su upisali svoju drugu pobjedu ove sezone u prvenstvu svladavši na domaćem terenu Cangzhou rezultatom 2:0. (ias)


Tagovi

Borislav TsonevDL ProKineska nogometna liga

Ostale Vijesti