REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Borevkovića ne želi samo Braga, ali on je izrazio želju za povratkom u HNL

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 15:24

Brođanin je najvrijedniji igrač Rio Avea koji pada u drugu ligu

Rio Ave danas prometuje s Hrvatima. Nakon što je klub objavio kako će Nikola Jambor put Moreirensea, poslijepodne stiže još jedna najava o prodaji o kojoj se već govori nekoliko tjedana. Nakon Brage i Vitoria Guimaraes je ozbiljno zainteresirana za Tonija Borevkovića koji je prošle tri sezone proveo upravo u Rio Aveu na poziciji stopera.

Kako dodaje portugalski Record, za sad nema službene ponude za 24-godišnjaka kojeg se povezivalo s Bragom koju trenira bivši strateg Rio Avea Carlos Carvahal. Tada je Rio tražio visokih 10 milijuna eura za njegove usluge, što je i sam Borevković u razgovoru za Germanijak početkom svibnja ocijenio “nerealnim”.

Inače, Borevković je najskuplji igrač posrnulog prvoligaša koji je ove sezone preselio u drugu ligu. Visok je 193 cm i posjeduje sve karakteristike stopera “modernog kova” koji zna iznijeti loptu iz vlastitog šesnaesterca.

Iako je Toni pod ugovorom, posve otvoreno govori o svojim planovima za budućnost. Kada je razgovarao s novinarima Germanijaka napomenuo je kako su mu za transfer prihvatljive opcije prelazak u jedan od četiri najbolja portugalska kluba, no, i tu dolazi do svjevrsnog obrata. Kako tvrdi Guimaraesdigital, koji je plasirao proširenu priču o njegovom možebitnom dolasku u redove Vitorije, Borevković navodno razmišlja i o povratku u domovinu.

Za sad nije poznato gdje bi Toni najradije nastavio karijeru. Prve korake napravio je u Slavonskom Brodu, no vrlo brzo je prešao u redove Dinamove mladeži. Za senior “plavih” nikada nije upisao službeni nastup jer je već 2016. godine prešao u Rudeš. Upravo tamo Toni radi transfer života u Portugal, a prema do sad prikazanom na terenu, njegova karijera može ići samo uzlazno.


Tagovi

Toni BorevkovićRio AveVitoria GuimaraesBraga

Ostale Vijesti