Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Borevković za Germanijak: „Ako želimo napraviti nešto u Europi moramo biti spremni na pobjede protiv kvalitetnih protivnika“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.07.22. | 08:00

Stoper je dobio pohvale na račun izvedbe u Puli

Odlaskom Nikole Katića i portugalskog stopera Ferra brzo je kao pojačanje došao branič Toni Borevković. Stigao je s iskustvom portugalske lige iz Vitorije Guimaraes na pripreme u Austiriju kao prvo i trenutno jedino pojačanje koje ne dolazi iz, uvjetno rečeno, unutarnjih rezervi. Odigrao je već 90 minuta u Superkupu protiv Dinama, a punu minutažu u paru sa Stefanom Simićem dobio je i u Puli prilikom pobjede od 2:0.

Nakon prve utakmice u Hajdukovom dresu u HNL-u na račun koje je dobio samo pohvale porazgovarali smo s Borevkovićem.

„Bitno da smo pobijedili. To je najbitnije. Naravno da to može puno bolje, ali uzeli smo tri boda i nismo primili gol. To nam treba biti cilj u obrani, a zabili smo dva gola tako da mogu reći da je dobar početak“, rekao nam je Borevković nakon utakmice u Puli.

Valdas Dambrauskas inzistira na gradnji napada iz obrane, a protiv Istre je to izgledalo bolje nego na pripremnim utakmicama. Tijekom priprema potencirao se problem obrane, koja je u Puli dobro potencirala, a Borevković se istaknuo i s nekoliko dugih lopti prema Biuku i Livaji.

„Danas sam ja, sutra će Elez, Simić, Dimitrov, stvarno nije bitno tko. Važno je da pomognemo momčadi ostvariti pobjedu. To je najbitnije. Ne treba bježati od toga da to na pripremama nije izgledalo dobro, ali onda su bile i teže noge. Kako budu utakmice odmicale bit ćemo sigurno sve bolji i bolji. Treniramo jako dobro, mislim da se to i vidi. Trener teži tim nekim stvarima poput izgradnje napada iz obrane, a ne bi to tražio od nas da ne možemo. Moramo vjerovati u sebe i ispunjavati ono što on traži od nas.“

Prokomentirao nam je i mogući ždrijeb u 3. pretkolu Konferencijske lige. Na pripremama su igrali protiv nešto težih protivnika, a sad ih mogu dopasti momčadi tog kalibra. Jedna od momčadi koje Hajduk može izvući je i Vitoria Guimaraes, klub iz kojeg je stigao u Split.

„Nismo nositelji u nijednom pretkolu moramo biti spremni da ćemo igrati protiv kvalitetnih protivnika. Veliku ulogu će igrati to što smo na pripremama igrali jake utakmice. To nam može biti samo od pomoći. Moramo biti spremni na to da moramo pobijediti kvalitetne protivnike u takvoj fazi ako želimo napraviti nešto u Europi. Trebamo ići na pobjedu protiv bilo koga“, zaključio je Borevković.


Tagovi

HajdukToni Borevković

Ostale Vijesti