Bomba u Splitu: Filip Bradarić odlazi u klub iz lige petice

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.01.20. | 17:28

Iako je u Hajduku na posudbi, Splićani će lijepo zaraditi na ovom poslu

Prema njihovim saznanjima Bradarić bi trebao postati novi igrač Celte iz Viga, a Hajduk bi, iako je Bradarić trenutno na posudbi iz talijanskog Cagliarija, trebao na ovom poslu zaraditi 500 tisuća eura.

Bradarić neće postati novi igrač Celte, već bi i tamo trebao na posudbu, ali budući da su Splićani s njim dogovorili jednogodišnju posudbu, oni bi također trebali biti uključeni u odštetu koju je spremna platiti Celta kako bi povremenog hrvatskog reprezentativca učinila svojim igračem u narednih šest mjeseci.

Bradarić je dijete Hajduka, a član Bilih bio je od 2003. do veljače 2015. godine kada ga za 300 tisuća eura dovodi Rijeka. Pod vodstvom Matjaža Keka 28-godišnji Splićanin stigao je sve do reprezentativnog dresa, a bio je i član Vatrenih na SP-u u Rusiji.

Njegove dobre igre u Rijeci nisu prošle nezapaženo pa ga je tako u ljeto 2018. kupio talijanski Cagliari za pet milijuna eura. Taj transfer Bradarića je ujedno i drugi najveći posao Riječana u klupskoj povijesti, a jedini igrač koji se prodao za veći iznos bio je Andrej Kramarić za kojeg je Leicester izdvojio devet milijuna eura.

Celta se u ovom trenutku nalazi na 18. mjestu španjolske La Lige te je potpuno jasno da ove zime moraju dovesti nekoliko kvalitetnih igrača ukoliko misle i dogodine biti dio najelitnijeg natjecanja u španjolskom nogometu.

Ove zime Celta je ostala bez svojeg glavnog kreatora igre Stanislava Lobotke koji je u transferu vrijednom 20 milijuna eura otišao put Napulja.

Valja istaknuti kako transfer još uvijek nije službeno potvrđen, ali prema dostupnim informacijama on je u završnoj fazi te bi se povremeni član Vatrenih u narednih nekoliko dana trebao priključiti svojoj novoj momčadi.

Bradarićeva trenutna tržišna vrijednost iznosi četiri milijuna eura, a ugovor s talijanskim prvoligašem ima do ljeta 2023. godine.

Za Vatrene je skupio šest nastupa, a jedan od njih bio je i na ovom SP-u u Rusiji kada je odigrao 25 minuta u pobjedi protiv Islanda (2:1).

(foto: Pixsell)


Tagovi

nogometni transferiZimski prijelazni roktransferiFilip Bradarić

Ostale Vijesti