Action images
Action images

Bomba s Rujevice: Rijeka dovela reprezentativca Švicarske koji je lani igrao u Premier ligi!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 12:02

Potpis je samo formalnost, a zanimljivo je kako ga je prije pet i pol godina dovela Borussija za 10 milijuna eura!

Josip Drmić uskoro će postati novi igrač NK Rijeke, javlja Novi list.

Švicarski reprezentativac dolazi u Rijeku iz prošlosezonskog premierligaša Norwicha. Budući da na njega trener Daniel Farke u potpunosti ne računa, Drmić je uspio s klubom dogovoriti da ga se pusti na posudbu u Rijeku do kraja sezone kako bi ostao 'na oku' izborniku Petkoviću za Euro 2021. godine.

28-godišnji napadač ove sezone nema niti jedan nastup za prvu momčad trenutno vodeće momčadi Championshipa (dva nastupa i dva pogotka za rezerve), a posljednjih osam godina standardan je u reprezentaciji Švicarske za koju je skupio 32 nastupa i 10 pogodaka. Mnogi će se sjetiti kako je dva od tih deset pogodaka zabio baš Vatrenima u prijateljskom ogledu 2014. godine, a na Rujevici se nadaju da će i u njemu dobiti golgetera koji im je prijeko potreban kako bi ostvarili sve zacrtane ciljeve do kraja sezone.

Zanimljivo, Drmić ja za Švicarsku odigrao sedam utakmica na dva Svjetska prvenstva, postigao je jedan pogodak i tome nadodao dvije asistencije, a najveći transfer u karijeri ostvario je u ljeto 2015. godine kad je Borussia Monchengladbach za njegove usluge na bankovni račun Bayer Leverkusena uplatila 10 milijuna eura. Osim dva spomenuta kluba, Švicarac koji podrijetlo vuče baš iz Hrvatske igrao je još za Zurich, Nuremberg i HSV, a član Norwicha je od ljeta 2019. godine.

Prošle sezone njegova momčad nije uspjela izboriti ostanak u Premier ligi, a Drmić je 21 prvenstvenom nastupu upio postići tek jedan pogodak (u porazu od Aston Ville, 1:5).

Inače, Drmić je bio na meti nekoliko engleskih drugoligaša, ali nakon što je prošao prijelazni rok na Otoku, dolazak u HNL postao mu je posljednja slamka spasa…


Tagovi

Josip DrmićSimon RožmanHNK RijekaDamir MiškovićtransferiNorwich City

Ostale Vijesti