REUTERS/Pablo Morano
REUTERS/Pablo Morano

Bomba s Otoka: Emery preuzeo klupu Aston Ville

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.10.22. | 21:15

Engleski klub je platio odštetu Villarrealu za španjolskog stručnjaka

Prošlog tjedna u zraku je visio otkaz Stevenu Gerrardu na klupi Aston Ville, a onda se to obistinilo prošlog petka. Čelnici engleskog kluba tražili su jako ime kojim će zamijeniti ikonu Liverpoola, a šuškalo se tu o raznim stručnjacima poput Thomasa Tuchela, Mauricia Pochettina i sličnih.

No, ime koje danas potvrđeno i službeno malotko je očekivao. Naime, Unai Emery se vratio u Premier ligu i vodit će Aston Villu. Službeno je to objavio engleski klub i naveo kako na klupu sjeda od 1. studenog kad se riješe formalnosti oko radne dozvole.

Aston Villa je platila Villarrealu odštetnu klauzulu od 6 milijuna eura za španjolskog stručnjaka, a zarađivat će godišnje 7 milijuna eura. Nije objavljeno na koliko je potpisao ugovor, ali navodi se u više izvora da je dolazak u Villu dugoročan projekt.

Emery je u Premier ligi već bio kad je vodio Arsenal s kojim je igrao finale Europske lige, svog najdražeg natjecanja kojeg je osvajao četiri puta. Prošle sezone igrao je polufinale Lige prvaka s Villarrealom, a s njima je osvojio i Europsku ligu. Tri puta je to natjecanje osvajao sa Sevillom, a uspješan je bio i u PSG-u s kojim je osvojio prvenstvo i dva Kupa.

Hrvatska javnost ga je mogla u posljednje dvije godine upoznati dva puta. Prvi kad se Villarreal susreo s Dinamom u četvrtfinalu Europske lige, te proteklog ljeta kad su Španjolci igrali protiv Hajduka u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. (rv)



Tagovi

Unai EmeryAston VillaVillarreal

Ostale Vijesti