REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Bomba iz Španjolske: Piqué završava karijeru

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.11.22. | 19:01

Za vikend će odigrati posljednju utakmicu na Camp Nou

Neočekivana vijest stigla je iz Španjolske. Legendarni španjolski branič Gerard Piqué najavio je povlačenje iz nogometa te da će ove subote biti njegova posljednja utakmica na Camp Nou protiv Almerije, kako je objasnio u videu na svojim društvenim mrežama.

U emotivnom dvominutnom isječku u kojem se osvrnuo na cijelu svoju nogometnu karijeru od dolaska u La Masiju, središnji branič je objavio jednu od vijesti godine - svoje povlačenje iz profesionalnog nogometa.

"Vi ste mi dali sve, a sada kada su se snovi tog djeteta ostvarili, želim vam reći da je vrijeme da zatvorimo ovaj krug. Uvijek sam govorio da nakon Barçe neće biti druge momčadi, i tako će i biti. Ova subota će biti moja posljednja utakmica na Camp Nou".

Stoga utakmica protiv Almerije ove subote u 21 sat u Barceloni poprima vrlo važnu nijansu jer će biti posljednja za Piquéa u dresu Barce, barem na Camp Nou. Ostaje za vidjeti hoće li utakmica protiv Osasune sljedećeg utorka biti definitivna i s kojom će objesiti kopačke o klin uoči pauze za Svjetsko prvenstvo.

Španjolac je izgubio na važnosti ove sezone kad se Barcelona pojačala u zadnjem redu. Kao zamjene za 35-godišnjaka stigli su Koundé i Christensen pa je ove sezone skupio svega devet nastupa i 554 minute u svim natjecanjima. U klupskoj karijeri je osvojio sve što je mogao od četiri Lige prvaka s Barcelonom, tri Svjetska prvenstva klubova, osam naslova prvaka Španjolske, tri europska Superkupa, sedam Kupova kralja te naslova Premier lige s Manchester Unitedom kao i engleskog Liga kupa i Superkupa. S Furijom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2010. godine i Europsko prvenstvo 2012. godine. (rv)


Tagovi

BarcelonaGerard Pique

Ostale Vijesti