Reuters/Action Images
Reuters/Action Images

Bomba iz Prištine: Roberto Carlos novi izbornik Kosova?

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 13.10.21. | 18:20

Legendarni brazilski bek pregovara s Kosovskim nogometnim savezom.

Nakon sinoćnjeg poraza od Gruzije stigla je vijest kako 70-godišnji Švicarac Bernard Challandes nakon tri godine više neće biti izbornik Kosova. Tri poraza u nizu prikovali su ih na dno skupine B i snovi o Kataru u potpunosti su ugašeni.

Danas je u kosovskim medijima odjeknula informacija da je Kosovski nogometni savez otvorio pregovore s legendom brazilskog i svjetskog nogometa Robertom Carlosom. Bio bi ovo prvo trenerski angažman ponajboljeg beka u povijesti nogometa nakon duge pauze. Posljednja momčad koju je vodio bio je indijski Delhi Dynamos 2015. godine.

Možda će ga kosovska strana u pregovorima pokušati pridobiti i činjenicom da u njihovoj zemlji uživa poseban zvjezdani status. Sam Carlos u to se imao prilike uvjeriti 2014. kada je kao trener turskog Sivasspora gostovao kod FC Prishtine, a grad je bio oblijepljen plakatima s njegovim likom.

Sudeći po komentarima na Twitteru nisu svi na Kosovu oduševljeni novim vijestima. Napada se predsjednika nogometnog saveza Agima Ademija jer uopće razmatra nekoga s toliko mršavim trenerskim rezimeom. Prije šestogodišnje pauze i angažmana u Indiji, Roberto Carlos je kratko vodio dva turska kluba.

Više puta je potvrđeno da sjajna igračka karijera ne podrazumijeva i trenersko znanje. Ipak, ako do sklapanja suradnje dođe, reprezentacija za koju igraju bivši Dinamovci Kastrati i Rrahmani svojim će novim izbornikom sigurno privlačiti više pažnje nego do sada.


Tagovi

Roberto CarlosKosovokosovska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti