DAVOR KOVACEVIC/Action Images
DAVOR KOVACEVIC/Action Images

Bomba iz Milana: Livaković je Maldinijeva želja za zamjenu Donnarumme i jeftiniji je od drugih!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 01.04.21. | 12:09

Hrvatski reprezentativac u uskom krugu kandidata

Milanski dnevnik Gazzeta dello Sport jutros je lansirala prilično bombastičnu vijest: Dominik Livaković jedan je od kandidata da zamijeni Gianluigija Donnarumu na golu Milana. Veliko priznanje golmanu Dinama za dosadašnji rad i pokazanu kvalitetu.

Poznato je da je Milan u teškoj situaciji sa svojim možda i najvrijednijim nogometašem Gianaluigijem Donarummom. Ugovor mladog vratara ističe na kraju sezone i još ga nije produžio unatoč svim ponudama slavnog kluba sa San Sira. A poznato je da Milan već dugi niz godina ima nategnut odnos sa Donnarumminim agentom, kontraverznim Minom Raiolom. Nije tajna da Raiola već dugo pokušava svog klijenta odvesti iz Milana i da je jabuka razdora između sjajnog čuvara mreže i sedmostrukog prvaka Evrope. Sad se čini da razlaz nikad nije bio bliži…

Milanova posljednja ponuda Raioli za Donnarummu glasi: 8.000.000 eura neto po sezoni! To je za čak dva milijuna godišnje više od ugovora koji je imao do sad i po kojem je poslije Ibrahimovića bio najplaćeniji igrač u klubu i jedan od najplaćenijih u ligi. Milanova ponuda od 8.000.000 eura godišnje je vjerojatno maksimum koji klub može ponuditi, ali Raiola traži nenormalne uvjete.

Traži 10.000.000 eura godišnje, traži kratkoročni ugovor na dvije ili tri godine, traži visoke bonuse i fiksnu otpusnu klauzulu poslije svake sezone koja bi bila laka meta ostalim klubovima. Također, pojedini mediji pišu da Raiola za sebe zahtjeva bezobraznu proiviziju od čak 25.000.000 eura samo da bi igrač pristao na potpis novog ugovora. Navodno iza svega stoje Raiolini dugogodišnji prijatelji Nedved i Agnelli iz Juventus koji odavno žele Donnarummu i spremni su sve to platiti plus mladom vrataru ponuditi ugovor od čak 12 ili 13 milijuna eura neto po sezoni.

Kako vrijemo prolazi, a Milan nije spreman ispuniti sve te zahtjeve jer su štetni za klub, sve više djeluje da je velikan sa San Sira doveden pred svršeni čin i da će najvrijednijeg igrača izgubiti za džabe. Zato su u Milanu prinuđeni razmišljati o planu B i alternativama ako Donnarumma ode. Trenutni rezervni čuvar mreže je rumunjski veteran Ciprian Tatarusanu i on nije ozbiljna opcija za prvog vratara.

Milan skenira tržište u potrazi za Donnarumminim nasljednikom i tako je iskočilo ime Dominika Livakovića. Doduše, on nije prva opcija. Na vrhu liste Milanovih direktora Paola Maldinija i Rickija Masare su Argentinac Juan Musso iz Udinesea, sjajni Francuz Mike Maignan iz Lillea i Pierluigi Gollini iz Atalante. Međutim, Musso i Maignan nisu jeftiniji od 25.000.000 eura, dok bi Atalanta teško prihvatila pojačati direktnog konkurenta i još izgubiti prvog vratara.

Tu dolazimo do realnih meta, a to su Alex Meret iz Napollija i Dominik Livaković iz Dinama. Meret nije standardan u Napoliju i pitanje je da li je pravo rješenje. S druge strane, Livaković je prvi golman Dinama i hrvatske reprezentacije. Sazrio je kao golman i sljedeće ljeto je idealan trenutak za korak naprijed što je Dinamo i nagovijestio zimskom kupovinom Nevistića iz Rijeke kao smišljene zamjene.

Osim kvalitete i ozbiljnog iskustva sa samo 25 godina, Livakovićeva prednost je i cijena. Dominik ima fiksnu otpusnu klauzulu u Dinamu vrijednu 10 milijuna eura. To je vrlo prihvatljiva cijena za Milan. Također, s trenutnom plaćom od 600.000 eura godišnje u Dinamu, Livaković bi u Milanu mogao dobiti dva ili tri puta više što je opet jako prihvatljiva cijena za Rossonere. A ne treba sumnjati i da se Paolo Maldini kod svojeg prijatelja Zvonimira Bobama dobro raspitao o prednostima i manama njegovog mladog zemljaka.

Mnoge kockice se slažu da Ante Rebić i Mario Mandžukić (ako ostane) na San Siru dobiju društvo još jednog Hrvata. A za Dominika Livakovića se crta šansa karijere...

 


Ostale Vijesti