Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Bomba iz Gradskog vrta: Mijo Caktaš na korak do Osijeka?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 08:44

Nenad Bjelica stvara momčad za napad na trofeje.

Bivšeg kapetana Hajduka Miju Caktaša mjesecima se povezuje s raznim inozemnim destinacijama, no prema pisanju Sportskih novosti vrlo je izgledno kako bi ponajboljeg igrača splitskih Bijelih prijašnjih sezona od sljedećeg ljeta mogli ponovno gledati na HNL travnjacima.

Naime, prema pisanju istog lista Osijek je u potrazi za „desetkom“, a prema neslužbenim informacijama pronašao je baš u najskupljem hrvatskom nogometašu bez ugovora. Navodno kontakti između Osijeka i Caktaša traju već par tjedana, a prema informacijama koje donose SN obje strane su vrlo zainteresirane za konačan dogovor.

Caktaš je sredinom veljače izbačen iz prve momčadi Hajduka jer nije pristao na produljenje suradnje, kao ni na prodaju, te je ostatak sezone odradio trenirajući za drugu momčad Bijelih. Zadnja dva mjeseca ga se povezivalo s raznim inozemnim klubovima, poput poljske Legije, turskog Galatasarayja, grčkog Arisa, ali i s klubovima iz SAD-a, Kine i Bliskog istoka. Međutim, Osijek u toj konkurenciji ima svoje adute.

Odlazak u inozemstvo zasigurno donosi bolje financijske uvjete, međutim, donedavni kapetan Hajduka nedavno je dobio i četvrto dijete te bi mu daleka selidba cijele obitelji i to u doba epidemioloških ograničenja mogla predstavljati problem, uz to Osijek mu nudi ambicioznu sredinu i borbu za trofeje.

Nenad Bjelica je u Osijeku prošle sezone napravio dobar posao, no ove sezone žele napraviti i korak više, a to je trofej i dobar rezultat u Europi. Klub je već dogovorio tri pojačanja, Šime Gržan, Amer Hiroš i Slavko Bralić, no dolazak Caktaša bi mogla biti baš ta posljednja kockica koja nedostaje u ostvarivanju tih ambicija.


Tagovi

Prva HNLOsijekHajdukMijo Caktaš

Ostale Vijesti