REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Bologna ostala neporažena u seriji promašaja i poslala Veronu kući bez bodova (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.09.21. | 22:40

Mihajlovićeva momčad je dobro krenula u novu sezonu Serie A

Posljednju utakmicu trećeg kola Serie A odigrali su Bologna i Verona u sveučilišnom gradu, a slavili su domaćini s 1:0 golom Mattiasa Svanberga(79').

Odlaskom Ivana Jurića, klub iz grada Romea i Julije nije u najboljim danima. U Bolognu su stigli nakon dva poraza u prva dva kola protiv Intera i Sassuola. S druge strane domaćini su u prve dvije utakmice prošli bez poraza s pobjedom protiv Salernitane i remijem s Atalantom.

Bio je ovo jedan od onih susreta u kojima se nije stvaralo puno pravih prilika, a i kad ih je bilo uglavnom su završavale izvan okvira vrata sve dok ona jedna nije završila u mreži. Verona s pet udaraca prema vratima Bologne nije opzbiljnije zaprijetila jer je tek jedan završio u okvir, dok su domaćini s druge strane uputili 11 udaraca od čega su tri završila u okvir.

Prvu konkretniju šansu na susretu imala je Bologna u 20. minuti kada je Mattias Svanberg ostao sam na rubu kaznenog prostoram, a njegov udarac završio je pokraj lijeve stative. Devet minuta kasnije njegov suigrač Roberto Soriano pobjegao je obrani Verone i šutirao s ruba kaznenog prostora te pogodio stativu.

S druge strane prva prava prijetnja pala je krajem prvog dijela kada je Giovanni Simeone glavom zaprijeti oprema vratima Bologne, a lopta je završila pokraj gola. Isti igrač mogao je dovesti Veronu u vodstvo u 57. minuti, ali ga je u tome spriječio vratar domaćih Lukasz Skorupski.

Mogla je Bologna do vodstva u 62. minuti, ali neprecizan je bio Musa Barow koji odbijanac nakon kornera posla pokraj lijeve stative. No, ono što im nije uspijevalo ranije, točnije ono što nije uspio Svanberg u 20. minuti, uspio je u 79. minuti. S ruba kaznenog prostora iskoristio spuštenu loptu Marka Arnautovića i pogodio donji lijevi kut za vodstvo od 1:0 .

Pogodak pogledajte OVDJE.

Odličnu šansu za 2:0 imala je Bologna u 87. minuti kada je udarac glavom Nocolasa Domingueza s crte skinuo obrambeni igrač Verone, a onda je lopta stigla do Arnautovića na peterac koji je promašio nemoguće i poslao loptu visoko preko gola.

REZULTATI 3. KOLA SERIE A:

Subota

Empoli – Venezia 1:2

Napoli – Juventus 2:1

Atlanta – Fiorentina 1:2

Nedjelja

Sampdoria – Inter 2:2

Cagliari – Genoa 2:3

Spezia – Udinese 0:1

Torino – Salernitana 4:0

Milan – Lazio 2:0



Tagovi

BolognaHellas VeronaVerona

Ostale Vijesti