Bolno prizemljenje za Bilića: Sudac ga "masakrirao", a tragičar Sakho mu potvrdio da očajnički treba napadača (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.08.15. | 18:01

Bilić u premierligaškom debiju na domaćem terenu doživio bolan poraz...

Slaven Bilić doživio je bolno prizemljenje u domaćoj premijeri na klupi West Hama. Čekićari su dočekali Leicester, no umjesto pobjede kojom bi potvrdili veliki trijumf s Emiratesa, doživjeli su neočekivani poraz – 1:2.

Krenuo je West Ham agilno i mogao do prednosti u dva navrata u uvodnih 15-ak minuta, ali oba puta slabu završnicu imao je Sakho. Kazna za promašaje stigla je u 27. minuti kada Okazaki spretno stiže do svog prvijenca na Otoku. Prvo mu je Adrian skinuo "kung fu" udarac, pa je Japanac poentirao glavom.

Primljeni zgoditak zbunio je domaće, što Leicester koristi i u 38. minuti kada je Mahrez fino iskoristio upotrebljivu povratnu loptu Albrightona. U samoj završnici prvog poluvremena Bilićeva momčad teško je oštećena. Gostujući vratar Kasper Schmeichel istrčao je sa svojih vrata i povukao Sakha. Trebao je to biti penal za West Ham i isključenje za danskog golmana, ali sudac Taylor nije se oglasio.

Sporna situacija dogodila se i na otvaranju drugog dijela, kada je opet Sakho povlačen u 16-ercu gostiju. No opet je Taylor ostao nijem. Kako god, Bilićevi momci opasno su pritisnuli i u 58. minuti smanjili silovitim udarcem Payeta. Pokušali su „na euforiju“ i do brzog izjednačenja, međutim Leicester se dobro branio, a tragičar Diafra Sakho nastavio promašivati.


Sudac Taylor u potpunosti je „masakrirao“ Bilića u sudačkoj nadoknadi, kada je isključio Adriana. West Hamov vratar došao je na korner i u želji da dođe do lopte neoprezno „zakačio“ suparničkog igrača. Trebao je to biti žuti karton, ali Taylor je izvukao crveni. Slaven Bilić tako je na bolan način upoznao Premierligu, a njegov rival s protivničke klupe, iskusni Claudio Ranieri, upisao i drugu uzastopnu pobjedu. Talijan inače u ovoj utakmici nije koristio Andreja Kramarića.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti nevjerojatnu pobjedu Evertona kod Southamptona 3:0. Dvostruki strijelac bio je Lukaku, a golčinu za konačni rezultat zabio je Barkley. Swansea je bio siguran protiv Newcastlea. Završilo je 2:0 pogocima francuskog dvojca, Gomis i Andre Ayew. Pomoglo je domaćinu i isključenje Janmaata u 41. minuti.


Veliki kiks napravio je Tottenham. Kod kuće je imao 2:0 protiv Stokea, da bi završilo 2:2. „Blitzkrieg“ su režirali „ex bundesligaši“, Arnautović i Diouf. Još jedan, Xherdan Shaqiri, nije bio u zapisniku.

Nakon poraza od Palacea na otvaranju sezone, Norwich je ispravio stvari 3:1 pobjedom kod Sunderlanda, koji je tako u dva gola primio čak sedam komada. Watford i WBA igrali su 0:0.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Andre AyewBafetimbi GomisSwansea CityStoke CityTottenhamSouthamptonEvertonLeicesterClaudio RanieriSlaven BilićWest Ham

Ostale Vijesti