ROBERT MICHAEL/DPA
ROBERT MICHAEL/DPA

Bolno prizemljenje: RB Leipzig poražen u Mönchengladbachu, Gvaradiol napustio igru nakon pola sata (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 02.05.22. | 22:07

Crveni bikovi izgubili važnu utakmicu u borbi za Ligu prvaka.

Ying i Yang Bundeslige.

Malo toga ove sezone razdvaja Bayer Leverkusen i RB Leipzig. Po broju bodova, u sami finiš 32.kola su ušli uz samo jedan bod razlike u korist Leverkusena, a pošto s pete pozicije i dalje prijeti Freiburg, pa čak u jednu ruku i Koln, postaje jasno da oba tima moraju pobijediti misle li ući u posljednja dva kola stacionirani na pozicijama koja vode u Ligu prvaka. Da sve bude zanimljivije, Leverkusen je danas izašao na svoj domaći travnjak protiv Eintrachta našeg Kristijana Jakića, dok je naš Joško Gvardiol s Leipzigom otputovao na gostovanje kod Borussije iz Mönchengladbacha. Zanimljivo, te momčadi su također susjedi na tablici, ali na njenoj sredini, pa je tako posao i jednima i drugima bio otprilike iste težine.

Današnji dan je prošao loše za naše nogometaše, no zato smo, ako ništa, dobili neke odgovore. Bayer Leverkusen je u formi, s čistih 2:0 su tukli neraspoloženi Eintracht dok je Mönchengladbach pregazio blijedi Leipzig uz rezultat 3:1.

Leipzig je danas definitivno prošao gore. Primjerice, naš Joško Gvardiol je dobio žuti karton već u desetoj minuti, a potom je u 30. napustio igru, i to ne zbog ozljede, barem ne vidljive. No, Leipzig je danas kompletno bio odsutan kada su obrambene zadaće u pitanju. Embolo je u 17.minuti doveo domaćina u vodstvo nakon sjajne asistencije Stindla, no obrana u ovim situacijama jednostavno mora bolje.

Leipzig je poravnao preko svog najboljeg igrača Nkunkua u 36.minuti i još jedanput razotkrio sve manjkavosti njihovog obrambenog bloka koji je ove sezone nekoliko puta teško nastradao, posljednji put od Freiburga koji ga je ispratio s pet pogodaka u mreži.

Veselje je bilo kratko vijeka, Hofman je u sudačkoj nadoknadi vratio vodstvo domaćinu i potom u kasnijoj fazi utakmice, nakon što je Elvedi pocrvenio, zabio još jedan pogodak za konačnih 3:1.

Veliki korak unazad za Leipzig i sjajna prilika za Freibourg kojem Liga prvaka više uopće ne izgleda kao nemoguća misija. Imaju bod viška ispred Leipziga, samo tri manje od Leverkusena i čini se da će Freiburg slušati himnu lige prvaka.

Kad već nije išlo Leipzigu išlo je Leverkusenu. Eintracht se očito i dalje oporavlja od velike pobjede nad Barcelonom koja je čini se u potpunosti emotivno ispraznila cijelu momčad. Danas su, u utakmici koja za njih nije imala rezultatskog značaja, izgubili 2:0 od Leverkusena i tako gurnuli Farmaceute u komfor treće pozicije koja direktno vodi u skupinu Lige prvaka. Strijelci su bili Paulinho i Schick, oba puta na asistenciju Diabyja.

U idućem kolu Leipzig na svom terenu čeka Augsburg dok je Leverkusen u gostima kod Kramarićevog Hoffenheima. Freiburg se pak mora razračunati s Unionom iz Berlina. Prevedeno, teško da ćemo vidjeti trobod na sve tri strane, nekoga čeka kiks koji će svakako boljeti.

U posljednjem kolu nas čeka i izravni okršaj Leverkusena i Freiburga, a kako sada stvari stoje, ta utakmica će biti posljednja prilika da Leipzig pobjedom protiv Arminije uz remi na derbiju, uhvati to četvrto mjesto koje vodi u nogometnu Valhallu.


Bundesliga, 32. kolo

Petak, 29. travnja:

Union Berlin – Greuther Fürth 1:1

Subota, 30. travnja:

Arminia – Hertha 1:1

Augsburg – Köln 1:4

Mainz – Bayern 3:1

Stuttgart – Wolfsburg 1:1

Borussia Dortmund - Bochum 3:4

Hoffenheim – Freiburg 3:4

Ponedjeljak, 2. svibnja:

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt 2:0

Borussia M’gladbach – RB Leipzig 3:1

 



Tagovi

RB LeipzigBayer Leverkusen

Ostale Vijesti