PETER POWELL/Action Images
PETER POWELL/Action Images

Bolnica u Liverpoolu: Kloppu za susret protiv Topnika nedostaju čak devetorica igrača!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 11:05

Najnoviji na popisu – Andy Robertson.

Nije lako biti Jurgen Klopp ovog tjedna. Legendarni Nijemac trebao se malo 'odmoriti' u ova dva tjedna u kojima je reprezentativni nogomet bio u fokusu svih zbivanja, ali sve ono što se događalo kao uvertira za ogled protiv Arsenala Kloppa ne da nije opustilo, već je sigurno 'bogatiji' za koju sijedu.

Ove subote Liverpool na Anfieldu dočekuje Arsenal. Sudimo li po rezultatima u posljednjih pet godina, trebala bi to biti samo jedna od utakmica za Redse, ali ove sezone se Arsenal poprilično podigao u formi te ponovno djeluju veoma dobro.

Uostalom, ove dvije momčadi su na prvenstvenoj ljestvici jedni pored drugih, Redsi su skupili svega dva boda više, ali domaćin svoj optimizam temelji na tome da je Arsenal posljednji put slavio na Anfieldu davne 2012. godine. Prvo ime te utakmice bio je dvostruki strijelac Robin Van Persie, a Nizozemac je pogodak vrijedan tri boda postigao u 91. minuti (1:2).

Zanimljivo, tu utakmicu je za Arsenal započeo današnji trener Topnika Mikel Arteta, član Arsenala bio je Alex Oxlade-Chamberlain, dok se u početnoj postavi Redsa našao Jordan Henderson.

U posljednjih pet ligaških utakmica vidjelo smo četiri pobjede Liverpoola i jedno slavlje Arsenala. Posljednju utakmicu ova dva sastava vidjeli smo u 30. kolu prošle sezone kad su Redsi slavili u Londonu rezultatom 0:3, a prvo ime utakmice bio je dvostruki strijelac Diego Jota.

Portugalski napadač će i u ovom ogledu biti jedna od najvećih uzdanica Jurgena Kloppa, a razlog tome je što Nijemac za ovu utakmicu neće moći računati na čak devetoricu igrača.

U posljednjih nekoliko dana Klopp je ostao bez Hendersona i Manea te su se oni priključili Joeu Gomezu, Curtisu Jonesu, Jamesu Milneru, Nabyju Keiti, Harveyju Elliottu i Bobbyju Firminu. Posljednji u nizu koji je otpao za derbi susret ovog vikenda je standardni prvotimac i ponajbolji lijevi bek na svijetu, Andrew Robertson.

Kapetan Škotske je izašao iz igre u 79. minuti u ogledu protiv Danske. Izgleda da ga je 'stegnula' zadnja loža, a za očekivati je da će naredni susret preskočiti čak i da ona nije toliko ozbiljna samo kako se sve ne bi dodatno pogoršalo pa da onda ne bi nastao veliki problem.

Robertson je ove sezone za Liverpool skupio 12 nastupa i tri asistencije u svim natjecanjima, a ugovorna obveza traje mu do 2026. godine.


Tagovi

Jurgen KloppLiverpoolArsenal

Ostale Vijesti