Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Bolivijac u dresu Dinama: Kao malog učlanili su ga u Hajduk, ali želi ići putem Danija Olma

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.12.21. | 11:15

Adrian Pena je sin legendarnog bolivijskog igrača Juana Manuela Pene, a ovog ljeta stigao je u Dinamo na nagovor Alena Peternaca.

Adrian Pena (17) ovog je ljeta na mala vrata stigao u Dinamo iz kadetske momčadi španjolske Rode. Riječ je o sinu legendarnog bolivijskog igrača Juana Manuela Pene koji je s Villarrealom igrao polufinale Lige prvaka 2005., a 11 godina ranije je kao 21-godišnji kapetan predvodio Boliviju na Svjetskom prvenstvu 1994. u SAD-u, posljednjem Mundialu na kojem je ova južnoamerička reprezentacija sudjelovala. Za Boliviju je ukupno odigrao više od 60 utakmica, pobijedio je Argentinu sa 6:1, igrao finale Copa Americe...

Juan Manuel Pena oženio se za Silvanu Marković koja je porijeklom iz Donjeg Humca na Braču, a njegov sin Adrian rodio se u Valladolidu u kojem je Maunel igrao do 2004. godine i prelaska u Villarreal.

"Kada smo prvi put došli u Hrvatsku bili smo oduševljeni. Moja suprugau Hrvatskoj je prije toga bila s četiri godine, no osjećali smo se kao da uvijek živimo ovdje", rekao je Manuel Pena u razgovoru za Večernji listi i napomenuo da je isti osjećaj imao Adrian kada je na ljeto stigao u Zagreb.

Spona između Dinama i Pene dogodila se preko Alena Peternaca koji je bio suigrač Bolivijca u Valladolidu.

"Kada sam mu rekao da mi sin igra u Villarrealu, odmah je rekao da dođe u Dinamu, rekao mi je: 'Pogledaj samo put koji je imao Dani Olmo'. Kada sam tu ideju predstavio supruzi i Adrianu, odmah su pristali doći", rekao je stariji Pena, a na to se nadovezao mlađi:

"Naravno da sam u umu imao put Danija Olma. Znao sam da je Dinamo najbolja momčad i da se tu želim nametnuti. Dinamo daje priliku mladim igračima i to mi je jako važno, još sam u fazi prilagodbe", rekao je mladi Pena za Večernji list.

Adrian Pena u Zagrebu je od kolovoza, ide u američku školu i hrvatski jezik mu je, tvrdi, dosta težak, a ocu Peni je najbitnije da mu sin završi školovanje i da se razvije u pravu osobu.

Mladog Penu vuče posebna anegdota s hrvatskim nogometom...

"Kada smo prvi put došli u Hrvatsku, obitelj moje supruge učlanila nas je u Hajduk. Kada je Adrian došao u Dinamo šalili su se: 'Zar neće u Hajduk!?'. No, oni jako poštuju Adrianovu odluku, uglavnom se sve okreće na šalu. Važno im je da Adrian bude sretan".

Cijeli intervju možete pročitati u tiskanom izdanju Večernjeg lista.


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoManuel PenaAdrian PenaBolivija

Ostale Vijesti