Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Bohar na odlasku, poznato gdje bi mogao nastaviti karijeru

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.05.22. | 09:12

Slovenski veznjak ove je sezone podbacio u bijelo-plavom dresu pa tako njegov odlazak iz Gradskog vrta nije nikakvo iznenađenje.

Poslije utakmice s Goricom, nogometaši Osijeka među sobom su se pozdravili budući da neko dogledno vrijeme neće na dnevnoj bazi biti zajedno. Trenutno su na godišnjim odmorima, itekako zasluženima, ali iako bi mnogi pomislili da svi igrači odmah dignu 'sve četiri u zrak', realna situacija je ipak nešto drugačija.

Za Osijek se ne može reći da je imao lošu sezonu, ali se još manje može reći da je ona bila uspješna. Na stranu s Bjeličinom izjavom o 'drugoj najboljoj sezoni po broju osvojenih bodova u HNL-u', s ovakvim kadrom, ulaganjima i činjenicom da mu se ispunila gotovo svaka želja po pitanju transfera (Caktaš, Mierez, otkupi Čeberka i Nejašmića), Osijek je morao bolje. Zna to i Nenad Bjelica, a da bi ostvario sve ono što toliko želi i da napokon donio trofej prvaka Hrvatske u rodni mu grad, ovog će ljeta biti primoran malo 'provjetriti svlačionicu'.

Podosta igrača ulazi u posljednju godinu ugovora, a to samo po sebi nameće da bi ovog ljeta moglo biti prodaja kako bi se na tim istima barem nešto uspjelo zaraditi. Jedan od onih koji se sa suigračima oprostio malo ozbiljnije od drugih i koji je jednom nogom na odlasku je Damjan Bohar.

Stigao je u klub kao velika želja trenera/sportskog direktora Bjelice, u početku pokazao kako strateg bijelo-plavih nije uzalud inzistirao na njegovom dolasku, ali kako je vrijeme odmicalo, tako je forma samog igrača bila sve slabija i slabija.

Ove sezone ukupno je skupio 30 nastupa, četiri pogotka i dvije asistencije, a nije potrebno naglašavati da je to preskroman učinak za nekoga za koga je izdvojeno 850 tisuća eura prije dvije godine. 30-godišnjak iz Murske Sobote je prije Osijeka dvije godine bio član poljske Zaglebie gdje je ostavio jako dobar trag, a baš zbog toga se Poljska ponovno spominje kao njegova buduća destinacija. Zasad se ne priča o imenima nikakvih klubova, ali navodno je više zainteresiranih te ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Bohar ponovno zaigra u Ekstraklasi.

Valja naglasiti kako su u Osijeku već upisali jedno ime u rubrici odlasci, a to je ono Matea Karamatića koji je napustio drugu momčad te će od sljedeće sezone braniti boje slovenske Olimpije. Branič koji izuzev hrvatske ima i austrijsku putovnicu je s Olimpijom potpisao trogodišnji ugovor, a tamo će ga, uz trenera Roberta Prosinečkog, dočekati prava mala ex HNL kolonija (Banić, Van Bruggen, Milović, Čabraja, Đurasek, Pilj, Mudražija, Kvesić).


Tagovi

Damjan BoharOsijektransferiLjetni prijelazni rokEkstraklasa

Ostale Vijesti