Bočkaj na pragu odlaska iz Gradskog vrta, Bjelici zanimljivi Obregon i Glavčić?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 18.05.21. | 17:34

Od potencijalnih pojačanja spominju se još Bistrović i Kadzior…

Već i vrapci na grani znaju da je ova sezona za nogometaše Osijeka bila najbolja u povijesti. Drugo mjesto, nikad veći broj bodova, najbolji vratar, asistent i strijelac lige samo su potvrda da je Nenad Bjelica napravio fenomenalan posao u 'svojem' Gradskom vrtu.

Jedan od najboljih hrvatskih trenera je prije dolaska u Osijek vodio Dinamo, a mnogi su uvjerenja da je pod njegovim vodstvom Dinamo bio najdominantniji – ikada! Baš iz tog razloga se Ferenc Sakalj nije previše razmišljao kad se pojavila mogućnost da Bjelica dođe u Osijek. Otvorio je novčanik, rekao 'koliko treba' i – pogodio!

Bjelica je dobio ulogu trenera/sportskog direktora ili kako se to popularno voli nazivati, Bjelica je postao engleski tip menadžera. Složio je momčad po svojim idejama, baš kao i u Dinamu je od nekih igrača izvukao najbolje što može (Ivušić, Bočkaj, Žaper, Bohar, Mierez) pa tako svi ovi silni uspjesi nisu nikakvo iznenađenje.

Iako novac u Osijeku nije problem, odlasci i transferi su neminovnost. Posljednje informacije Glasa Slavonije su takve da postoji realna mogućnost da klub napusti miljenik svih Osječana, Petar Bočkaj. Imena se zasad ne spominju, ali navodno zainteresiranih ne nedostaje.

Isto tako, zna se da će klub napustiti Santini i Gyurcso, da postoje upiti za Vukovićem, da vrlo vjerojatno klub napuštaju Caro, Guti i Talys… Svakakvih priča ima.

No, ne priča se samo o odlascima, već i dolascima.

Navodno je transfer Amera Hiroša 'gotova stvar', Glas Slavonije dodaje kako se definitivno vraća Antonio Mance, ali kako Bjelica na listi želja već sad ima nekoliko zanimljivih imena.

Prije svega spomenimo HNL dvojac Nemanja Glavčić – Jorge Obregon. Obojica imaju važeće ugovore s Belupom, odnosno Varaždinom do ljeta 2022. godine pa bi se tako za njih u svakom slučaju morala platiti i odšteta, ali se zasad ne spominju nikakvi iznosi.

Osim spomenutog dvojca, tu je i Kristijan Bistorović, mladi reprezentativac i veznjak CSKA Moskve kojeg je trener Ivica Olić, navodno, prekrižio. CSKA je Bistrovića doveo za 500 tisuća eura, a nema sumnje će za njega odšteta sigurno biti sedmeroznamenkasta.

Osim njega, Glas Slavonije istaknuo je ime Damiana Kadziora, veznjaka Eibara koji je na posudbi u Alanyasporut i koji je miljenik Nenada Bjelice. Trener Osijeka poznaje ga još iz dana provedenih u Poljskoj, inzistirao je na njegovom dolasku u Dinamo, a da se to pokazalo dobrim potezom vidjelo se i u ljeto 2020. godine kad su ga Modri prodali za dva milijuna eura, što je odličan posao uzmemo li u obzir da ih je koštao 'tek' 400 tisuća eura.

Iz Osijeka, očekivano, zasad nisu komentirali navode Glasa Slavonije, ali nema sumnje da će Bjelica napraviti sve što je u njegovoj moći, a da će ga predsjednik Sakalj u tome i podržati, da Osijek postane peta momčad u povijesti HNL-a koja u svojim vitrinama ima naslov prvaka Hrvatske.


Tagovi

Nemanja GlavčićJorge ObregonPetar BočkajKristijan BistrovićDamian Kadziortransferinogometni transferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti