Bobanu i Maldiniju uslišane želje: Okrećemo se iskusnim pojačanjima i dovodimo Hrvata

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.10.19. | 09:44

Konačno mogu raditi ono što žele.

Milan muku muči ove sezone. Nalaze se na razočaravajućem 12. mjestu Serie A sa deset skupljenih bodova nakon devet odigranih kola. Imaju pet poraza, a posljednji je stigao minulog vikenda na gostovanju kod Rome, koja je ogolila sve problema Milanove vezne linije i posljednje linije obrane. Uprava više ne zna što bi napravila, dok su glavni operativci od ovog lipnja u klubu – Zvonimir Boban i Paolo Maldini – skovali plan.

Plan nekadašnjih legendi Rossonera je, nakon dovođenja mladih pojačanja u napadu u vidu Rafaela Leaa i Ante Rebića, uz već pridošle na zimu Lucasa Paquetu i Krzysztofa Piąteka, da momčad ojačaju iskusnijim imenima. Mladost u napadu i iskustvo, mirnoća te staloženost iza njihovih leđa u obrani i veznom redu.

Kako prenosi dobro upućeni insajder u Milanu, novinar Vito Angele, vlasnici talijanskog kluba odobrili su zahtjev Bobana i Maldinija da se u narednom prijelaznom roku okrenu iskusnijim imenima, a prema napisima Calciomercata već se zna prvo ime koje je na listi prioriteta.

 

 

To je Ivan Rakitić, hrvatski reprezentativac koji je postao tehnološki višak na Camp Nou i koji već odavno intenzivno radi na pronalasku novog kluba. On je 'začahuren' u Barceloni minimalno do zime, ali tada definitivno napušta klub jer želi puno veću minutažu od trenutačne.

Za njegove usluge zainteresirano je nekoliko 'teškaša'. Spominjala su se imena – prvenstveno – Paris Saint-Germaina, kao i ona Juventusa te Manchester Uniteda, ali sada su se u utrku za 'Raketom' ozbiljno uključili Rossoneri, koji ne žele ispustiti takvog kapitalca iz ruku, koji je spreman u Serie A pružati vrhunske partije još nekoliko sezona, dok ne stasa mlada momčad na San Siru.

Uz Rakitića, Boban i Maldini pomno prate i razvoj situacije s Arturom Vidalom, ali 31-godišnji Hrvat na višem je mjestu na listi prioriteta, tvrdi Calciomercato. Ipak, treba vidjeti koju cijenu će Barca izvijesiti Talijanima i koliko su oni spremni posegnuti duboko u džep za hrvatskom zvijezdom, ali povezanost Bobana s 'hrvatskim korpusom' sigurno ide na ruku Milanu i njihovim ambicijama kada su Vatreni u pitanju.

 

 

 

 

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Ivan RakitićArturo VidalPaolo MaldiniZvonimir Boban

Ostale Vijesti