Bliži se prodaja N'Gola Kantéa, Lisice imaju dvije ponude!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.07.16. | 17:07

Gdje će Francuz?

Uspio je Leicester zadržati Jamieja Vardyja, zadržat će vjerojatno Riyada Mahreza i ostale standardne prvotimce poput Schmeichela, Simpsona, Okazakija... Ipak, jedna od najvažnijih kockica šampionskog mozaika će ispasti...

U Leicesteru kao da su se pomirili s prodajom N'Gola Kantéa. Francuski veznjak, koji je bio otkriće prošle sezone, sada želi ići jer ne može odoljeti bogatim ponudama koje ga obasipaju.

Na početku prijelaznog roka je bio podulji red klubova koji su bili zainteresirani za njega: Arsenal, PSG, Juventus, Real, Chelsea... Svi oni su bili svjesni da Kanté ima otkupnu klauzulu od 20.000.000 funti (oko 24.000.000 eura), što je za njihove standarde prilično isplativa investicija.

Međutim, prvo je odustao Arsenal, koji je angažirao Granita Xhaku, a potom i PSG, kada je kupio Grzegorza Krychowiaka. Juventus je želio u priču uključiti Marija Leminu kojeg Leicester želi, ali ne kao dio transfera za Kantéa. Zidane i Perez se mimoilaze u mišljenjima kada je dovođenje Kantéa u pitanju, tako da je u igri ostao Chelsea.

Antonio Conte je žarko želio Radju Nainggolana, ali je Roma bila nepopustljiva i nije željela pustiti Belgijanca niti za 40.000.000 eura. Conteove nade o dovođenju Nainggolana su gotovo zamrle, pa se okrenuo Kantéu. Za Chelsea nije problem otkupna klauzula, igraču bi dali znatno bogatiji ugovor od onog koji ima trenutno, tako da su Leicesteru ruke vezane.

A tu je i kineski Shanghai SIPG. Prebogati klub, koji je ovog ljeta postavio rekord na nogometnoj tržnici kupovinom Hulka za 55.000.000 eura. Shanghai nudi nevjerojatnih 35.000.000 funti, što je oko 41.000.000 eura nakon nedavnog pada funte.

Leicesteru je to svakako primamljivija opcija ako se već pomirio s prodajom Francuza. Sada je sve na Kantéu. Hoće li izabrati Chelsea i projekt s Conteom ili će se odlučiti za brutalnu ponudu Kineza? Ili će možda sve odbiti i zaigrati s Leicesterom u Ligi prvaka?

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

N'Golo KanteShanghai SIPG

Ostale Vijesti