Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Blitzkrieg Rijeke za tri boda na Maksimiru (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.01.21. | 20:12

Odlična utakmica, sjajni vratari i pobjeda gostiju…

Na Maksimiru je odigrana zaostala utakmica 6. kola Prve HNL u kojoj je Rijeka slavila protiv Dinama rezultatom 0:2.

U prvom poluvremenu smo gledali odličan nogomet i nevjerojatno je kako se rezultat do odmora nije mijenjao.

Dinamo je bolje otvorio susret te zaprijetio već u 5. minuti kad je Leovac ubacio s lijeve strane, Nevistić prvo loše reagirao da bi potom sjajno obranio udarac Ademija. Rijeka je uzvratila dvije minute kasnije, no udarac Kulenovića Theophile-Catherine skreće u korner.

Domaćini su u narednih 10-ak minuta složili još tri obećavajuće prilike, ali Nevistić brani Leovcu, Ademiju i Kastratiju te pokazuje kvalitetu zbog koje je najtraženiji igrač kluba s Rujevice.

Rijeka je do najveće prilike u prvom poluvremenu stigla u 26. minuti kad je jakić loše reagirao te proigrao Kulenovića, koji je izašao oči u oči s Livakovićem, no golman Dinama kao i kolega s druge strane pokazuje zašto se o njemu naveliko priča i sjajnom reakcijom nogom skida veliku priliku gostiju.

U samoj završnici poluvremena igra se malo primirila, a najveće uzbuđenje smo vidjeli u 45. minuti kad se Petković majstorskim driblingom riješio obrambenog igrača i pospremio loptu u gol, no sudac ga opravdano poništava zbog zaleđa te se na odmor otišlo najnepopularnijim rezultatom.

Drugo poluvrijeme tek što je praktički počelo, a Dinamo dobiva veliku priliku za vodstvo. Štefulj je u 52. minuti srušio Kastratija te je sudac pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Petković, vagao Nevistića, ali ga golman Rijeke čita i brani penal.

Pogledajte prekršaj za penal OVDJE.

Promašen kazneni udarac OVDJE.

Kazna je uslijedila u 66. minuti, Rijeka je osvojila loptu na sredini terena, Menalo se sjurio po desnoj strani te uposlio Lončara, koji snažnim udarcem probija Livakovića za 0:1.

Gol Lončara pogledajte OVDJE.

Samo dvije minute kasnije Rijeka je mogla i do povećanja vodstva, ali Livaković skida zicer Andrijaševiću. No, tri minute kasnije golman Rijeka povećava prednost. Ponovno je Rijeka odigrala kontru i to tri na jedan, Lončar je proigrao Andrijaševića koji je ovaj put koncentriraniji i zabija za 0:2.

Gol Andrijaševića pogledajte OVDJE.

Dinamo se do kraja susreta pokušavao vratiti u susret, no novom pogotku su bliže bili gosti, koji su dva puta ozbiljno zaprijetili, ali udarce Murića i pavičića skida Livaković te utakmica završava pobjedom Rijeke 0:2.



Ostale Vijesti