Blitzkrieg Građana u Madridu, Pepova taktička genijalnost i Ramosova glupost odlučili pobjednika (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.02.20. | 23:01

Fantastična utakmica na Santiago Bernabeu!

U prvih 45 minuta gledali smo jednu pomalo previše “ziheraški” postvljenu utakmicu od oba trenera. Real je imao posjed, City prijetio iz kontranapada, a od većih prilka valja istaknuti samo dvije.

Mreža se prvi put mogla trest u 20-oj minuti.  De Bruyne je uputio prekrasan dubinski pas, Jesus je bio u ravnini s obranom Reala te se našao u jako dobroj prilici, ali nakon što se driblingom riješio čuvara njegov udarac otišao je ravno u Courtoisa. 

Deset minuta kasnije, zaprijetio je i domaći sastav. Benzema je pucao, a odbijenu loptu u mrežu nije uspio ubaciti Vilnicius Jr.

Do kraja prvih 45 minuta veće prilike nismo vidjeli te se na predah otišlo s početnih 0:0.

U nastavku – rapsodija nogometa!

Real je poveo u 60. Minuti, a strijelac je bio Isco. Modrić je ukrao loptu Građanima na njihovoj polovici, kratkim pasom je uposlio Vilniciusa Jr.-a koji nije htio biti "heroj" te je kao na pladnju poslužio Isca koji zabija za erupciju oduševljenja na Santiago Bernabeu – 1:0

 

 

Iako je Real imao vodstvo, gol Cityja kao da je visio u zraku, a on se konačno dogodio u 77. Minuti. Jesus je zabio za poravnanje, Ramos i ostatak društva burno su prosvjedovali, ali devetka Cityja se odlično snašla u petercu Reala te je u potpunosti opravdao povjerenje Pepa Guardiole koji je zbog njega na klupi ostavio Kun Aguera – 1:1

 

 

Nakon samo četiri minute od pogotka za izjednačenje, City zabija za potpuni preokret. Sterling je srušen u 16-ercu, Carvajal je zakasnio sa startom i talijanski sudac Orsato potpuno je opravdano pokazao na bijelu točku. Loptu je na 11 metara postavio Kevin De Bruyne i sigurnim udarcem poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu – 1:2

 

 

Real je bacio sve karte u napad, ali umjesto da zabiju gol, oni su dobili crveni karton. I to nitko drugi nego kapetan kluba, Sergio Ramos, kojem je ovo 126 utakmica u dresu Reala u Ligi prvaka čime je prestigao Giggija Buffona koji je do današnjeg dana držao prvo mjesto.

Jesus je pobjegao kraljevskoj obrani, Ramos ga s leđa “sapleo”, a glavni arbitar nije imao drugog izbora već poslati četvorku Reala na nešto ranije tuširanje.

 

 

Do kraja utakmice zaprijetio je još Sterling kod gostiju te Mendy kod domaćina, ali rezultat se nije mijenjao pa je tako Manchester City upisao ogromnu pobjedu protiv Real Madrid te se sada nalaze u izvrsnoj prilici da stignu do četvrtfinala Lige prvaka.

Biti će još puno priče o suđenju, ali valja naglasiti da je Guardiola pobijedio Zidanea te da je ovu utakmicu presudilo bolje vođenje s trenerske klupe.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Gabriel JesusKevin De BruyneSergio RamosRaheem SterlingIscoZinedine ZidanePep Guardiola

Ostale Vijesti