REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Blitzkrieg Empolija začinio autogol bivšeg hajdukovca, vratar poludio na protivnika zbog panenke (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 23.10.21. | 19:51

Ni promjena trenera nije pomogla Salernitani, Venezia hrabro pala u Reggio Emiliji

Uzbudljivo je počelo 9. kolo Serie A koje će kulminaciju doživjeti sutra derbijem Intera i Juventusa, a ništa manje ne očekujemo ni koji sat ranije od Rome i Napolija.

Stefano Colantuono sigurno nije zamišljao ovako debi na klupi Salernitane koju je preuzeo uči utakmice s Empolijem. Na poluvremenu je domaća Salernitana gubila 4:0, a do kraja su uspjeli smanjiti rezultat na konačnih 4:2.

Domaćini su ovog tjedna otpustili Fabrizia Castorija nakon samo jedne pobjede iz osam kola, a angažirali su Colantuonoa. Franck Ribery se vratio nakon ozljede, ali ni to im nije bilo dovoljno da bi upisali drugu pobjedu u Serie A ove sezone.

Empoliju je trebalo tek 90 sekundi da dođe u vodstvo kada je zabio Pianmonti na asistenciju Bandinellija. Činilo se da će se domaći veseliti u devetoj minuti kada je Simy imao asistenciju Riberyja, ali linijski sudac držao je zastavicu u zraku pa njegov gol nije priznat.

No, samo dvije minute kasnije Empoli je vodio s 2:0. Curtone je u šesnaestercu primirio dodavanje Haasa i zakucao za povećanje vodstva Empolija. Još veći šok nastupio je u 13. minuti koju Stefan Strandberg neće pamtiti po dobrom. Pokušao je očistiti centaršut, a pogodio je u svoju mrežu i omogućio Empoliju vodstvo od 3:0. Mogao je šok biti i veći u 17. minuti da Curtoneov pokušaj nije završio daleko iznad gola.

Nakon 'blitzkriega' nastupio je mali predah od izvođenja lopte s centra, ali ne i od prilika Empolija. Zadnji gol Empolija izazvao je prepirku vratara Salernitane Beleca i napadača Empolija Pinamontija. Naime, u 44. minuti nakon provjere VAR-a sudac je pokazao na bijelu točku poslije pada Piemontija u kaznenom prostoru. Preuzeo je na sebe izvođenje jedanaesterca, a odlučio se na panenku što mu je i uspjelo. Taj Pinamotnijev potez nije sjeo slovenskom vrataru i nakon što je lopta ušla u gol, Belec se zatrčao prema Pinamontiju kako bi se obračunao s njim. Belec je Pinamontijevu panenku shvatio kao ponižavanje i ruganje, a obračun nakon penala potrajao je još neko vrijeme.


Nakon odmora Salernitana se vratila nešto nabijanija u želji da pokuša smanjiti poniženje koje su pretrpjeli u prvom dijelu. Stoga je već u 48. minuti Ranieri iskoristio sjajno Riberyjevu asistenciju i smanjio na 4:1. Sedam minuta kasnije sjurili su se ponovno u Empolijev šesnaesterac, a Kastanosov udarac iskosa udario je u stativu pa se odbio od bivšeg Hajdukovog braniča Ardiana Ismajlija u gol za 2:4.

Mogli su domaći smanjiti i na jedan gol razlike, ali Đurićev udarac glavom u sudačkoj nadoknadi senzacionalno je obranio Vicario i ostavio tako konačan rezultat na 2:4.

Od 18 sati na Mapei stadionu susreli su se Sassuolo i Venezia. Gosti su od ove sezone ponovno u Serie A nakon dužeg izbivanja i još uvijek se drže iznad relegacijske zone, ali povratak u niži rang im je samo na dva boda.

Danas su baš oni bili ti koji su krenuli s golovima u ovom susretu. Igrala se 32. minuta kada je nigerijski napadač Okereke utišao Mapei stadion. Ispratio je ubačaj i s ruba kaznenog prostora pogodio desno rašlje. Ipak, tišina u Reggio Emiliji nije dugo trajala jer je u 37. minuti miljenik navijača Sassuola Domenico Berardi pronašao put do mreže za 1:1, rezultat s kojim se otišlo na odmor.

U nastavku domaći su bili jednostavno bolji i to su na kraju kapitalizirali. Do vodstva su došli u 50. minuti kada je napadač Venezije Henry nakon kornera spremio loptu u svoju mrežu, a na 3:1 povisio je Frattesi u 67. minuti što će se pokazati konačan rezultat. Gosti su zabili prekrasan gol u 78. minuti kada je Forte iz voleja u mrežu pospremio ubačaj s desne strane, ali linijski sudac je držao zastavicu visoko pa je zgoditak poništen.

REZULTATI 9. KOLO SERIE A:

Subota

Salernitana – Empoli 2:4

Sassuolo – Venezia 3:1

Bologna - Milan (20:45)

Nedjelja

Atalanta – Udinese (12:30)

Fiorentina – Cagliari (15:00)

Verona – Lazio (15:00)

Roma – Napoli (18:00)

Inter – Juventus (20:45)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+



Tagovi

Ardian IsmajliEmpoliPetar StojanovićSalernitana

Ostale Vijesti